Tüm Muhtarlar Derneği Düzce Şubesi kongresini yaptı. Mensur Bilgin ve Hüseyin Mali’nin aday olduğu kongrede oyların büyük çoğunluğunu alan Mensur Bilgin dernek başkanı oldu.
Tüm Muhtarlar Derneği olağan kongresi Düzce Muhtarlar Lokalinde gerçekleştirildi. Kongre Divan heyetinin oluşturulması ile başladı. Divan Başkanlığına seçilen Güzelbahçe Mahalesi Muhtarı Haldun Ayla, “iki kişiye minnet ve şükranlarımı sunmak” istiyorum diyerek kongrenin açılış konuşmasında; “Önce muhtarlar lokalini muhtarlarımıza kazandıran eski Belediye Başkanı İsmail Bayram’a ve 3 yıldır derneğe başkanlık yapan Muammer Ceylan’a derneğimize yaptığı katkılar nedeniyle teşekkür ediyorum” dedi.
Konuşmanın ardından ise saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Eski başkan Muammer Ceylan faaliyet raporunu okudu, muhtarları tek çatı altında toplamak istediklerini söyleyerek, çalışmalarında başarılı olduklarına inandığını belirtti.
Kongre de dilek ve temenniler bölümünde konuşan Soğukpınar Mahallesi Muhtarı İzzet Uysal, muhtarların seçilmiş insanlar olduğunu söyleyerek, birlik ve beraberlik mesajı verdi. İzzet Uysal’ın ardından köy muhtarları adına yapılan konuşmada ise, Düzce’nin yeşil Düzce imajına yeniden kavuşması için köy mahalle ayırımı yapılmadan çalışılması istendi. Tüm Muhtarlar Derneği Başkanlığına aday olan Hüseyin Mali, derneği daha aktif hale getirmek için aday olduğunu söylerken, Mensur Bilgin ise, derneğin devamlılığı adına hep birlikte çalışacaklarını vurguladı. Konuşmaların ardından seçime geçildi. Mensur Bilgin 36 oy alarak Tüm Muhtarlar Derneği’nin yeni başkanı olurken, Hüseyin Mali ise 12 oyda kaldı. Dernek Başkanı Mensur Bilgin yaptığı açıklamada, 3 yıllığına bayrağı devraldığını söyleyerek, bu bayrağı en üst düzeye taşımaya gayret edeceğini belirtti.