Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi’nin son oturumunda, engellilerle ilgili bir maddenin de yer aldığı gündem maddesine çekimser oy kullanan İncirliova Belediye Başkanı Gürşat Kale’ye protesto için İncirliova’ya gelen görme engelliler, başkandan özür dileyip helallik isteyerek Belediye’den ayrıldılar.
Bugün öğlen saatlerinde kalabalık bir grup, ellerinde ‘Engel sizsiniz’ yazılı döviz ve megafonla İncirliova Belediyesi’ne gelerek Belediye Başkanı Gürşat Kale’yi protestoya gelen görme engelliler, eylem yapmadan geri döndü. Görme engellileri Belediye girişinde karşılayıp onlara çekimser oy kullanma nedenini açıklayarak sorularını cevaplayan Başkan Gürşat Kale, engellilerin niçin çekimser oy kullanmasını sormak yerine bu şekilde eyleme gelmesine anlam veremediğini söyledi.
Görme Engelliler Derneği Başkanı Bayram Özen ve beraberindekilerin sorularını cevaplayan İncirliova Belediye Başkanı Gürşat Kale, Meclis toplantısı sırasında yaşananlara dikkat çekmek amacıyla çekimser oy verdiğini belirterek “O gün toplantıda Meclis üyelerinin mikrofonları kapatıldı. Kimseye söz verilmiyor. Benim kesinlikle sizlere ve engellilere karşı bir tavrım söz konusu değil. Ancak yaşananlara dikkat çekmek amacıyla çekimser oy kullandım. Nihayetinde hepimiz insanız. Sizler de eyleme gelmek yerine bu şekilde megafon ve pankartlarla gelmek yerine bizi arayıp niçin çekimser oy kullandığımız sorabilirdiniz” diye konuştu.
Bugün GEKA ile Engellilerin hayatını kolaylaştıracak bir proje anlaşması yaptıklarını da belirten Başkan Kale, kendisine eyleme gelen engellilere tek tek söz vererek kafalarına takılan bir soru veya sorun varsa söylemelerini istedi.
Kendilerine kimsenin buraya göndermediğini ve göndermeyeceğini de belirten Dernek Başkanı Bayram Özen, meselenin anlaşıldığını belirterek Başkan Gürşat Kale ile el sıkıştı.
“BAŞKANDAN HELALLİK İSTEDİLER”
Yaşananlardan sonra söz alan görme engelliler, çevrede de Başkan Gürşat Kaleyi araştırdıklarını ve çok iyi bir insan olarak öğrendiklerini belirterek yaşanan bu olumsuzluk ve eylem girişinden dolayı özür dileyip Kürşat Kale’den helallik istediler. Özürlüler daha sonra eylem yapmaya geldikleri belediyeden eylem yapmadan geri döndüler.