KARABÜK (AA) - Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından Karabük'e gönderilen 8 ambulans törenle hizmete girdi. 

Karabük Valiliği bahçesinde düzenlenen törende konuşan Vali Orhan Alimoğlu, Türkiye'nin sağlık alanında son zamanlarda büyük atılım yaptığını, bundan Karabük'ün de nasiplendiğini söyledi.

Kente tahsis edilen 8 ambulansla sağlık hizmetinin daha da gelişeceğini dile getiren Alimoğlu, şunları kaydetti:

"Ambulanslara az ihtiyaç olmasını arzu ediyoruz ama göreve hazır olmalarını temenni ediyorum. Ambulans şoförü arkadaşlarımıza bir tavsiyem var. Bu kornalarınızı ihtiyaca göre açın. Yani yol açıksa ihtiyaç yok. Bunlar yol açmak için kullanılır biliyorsunuz. Sizlerin sesini duyunca hem dua ediyoruz hem de malum yol veriyoruz. İhtiyaç kadar kullanırsak çok daha güzel olur."

AK Parti Karabük Milletvekili Osman Kahveci ise yatırım dendiğinde akla ilk sağlığın geldiğini vurguladı.

Karabük'ün son 10 yıl içerisinde bölgenin önemli sağlık hizmeti merkezi haline geldiğini belirten Kahveci, "Sağlık alanında yatırımlara devam edeceğiz. Kentimiz, Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Tıp Fakültesi'ne kavuşurken, Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi ile Diş Hekimliği Fakültesi için çalışmalar devam ediyor. Hükümetimiz döneminde hem ülkemizde hem de ilimizde büyük değişimler oldu. Bundan sonra da devam edecek" diye konuştu.

Teknik donanımlı ve yol vermeyen araçların plakalarının tespit edilmesini sağlayan kamera sistemi de bulunan ambulanslar dua edilmesinin ardından hizmete sunuldu.

Ambulanslardan 4'ü Karabük merkez, 2'si Safranbolu, diğerleri Yenice ve Eskipazar ilçelerinde hizmet vereceği kaydedildi.

Törene, Vali Yardımcıları Erkan Çapar, Tarkan Keskin ve Yunus Kalaycı, Garnizon Komutan Jandarma Kıdemli Albay Samit Tokmak, İl Emniyet Müdürü Serhat Tezsever, AK Parti Karabük İl Başkanı Timurçin Saylar, Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tuncay Özcan, bazı kamu kurumlarının müdürleri ve sağlık çalışanları katıldı.