Maltepe Belediyesi, Türkiye’de görev yapan yabancı diplomatlara, ilçedeki kültür ve sanat faaliyetlerini tanıtmak için program düzenledi. Programda konuşma yapan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, “Terör olayları nedeniyle yurt dışında düşen itibarımızı tekrar kazanmak için çalışıyoruz” dedi.
Kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında çalışmalarına başlayan Maltepe Belediyesi, Türkiye’de görev alan çok sayıda Büyükelçi, Konsolos ve Kültür Ataşesi’ni CVK Hotels, Resort Park Bosphorus’ta düzenlediği akşam yemeği programında ağırladı. Programa, Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç’ın yanı sıra Almanya, Avusturya, Bulgaristan, Gana, Hollanda, İsveç, İsviçre, Kenya, Romanya, Sırbistan, Japonya, Avusturalya, Polanya, Venezuela, Tacikistan ve Uganda gibi yabancı ülkelerin temsilcileri katıldı. Program kapsamında İstanbul’un Anadolu yakasındaki en büyük kültür merkezlerinden biri olan Maltepe’de ki Türkan Saylan Kültür Merkezinde düzenlenen tiyatro, sinema ve konser etkinlikleri diplomatlara anlatıldı.
“TERÖR OLAYLARINDAN DOLAYI SARSILAN İTİBARIMIZI TEKRAR KAZANMAYA ÇALIŞIYORUZ”
Diplomatlarla sohbetler ettikten sonra sahneye çıkarak konuşma yapan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, ”Bu akşam İstanbul’da ve Ankara’da görev yapan çeşitli ülkelerin Başkonsoloslarını, Kültür Ateşelerini ve Büyükelçileri buraya davet ettik. Amacımız Haziran seçimlerinden sonra Türkiye’de yaşanan terör olayları itibariyle ülkemizin yurt dışında kaybettiği itibarı yeniden kazanıp gündemi değiştirmek amaçlı bu programı tertipledik” dedi.
“ANADOLU YAKASINI KÜLTÜR SANAT MERKEZİNE DÖNÜŞTÜRMEYE ÇALIŞIYORUZ”
Anadolu yakasının kültürle ön plana çıkması yönündeki çalışmalarımızı diplomatlara anlatmak için burada toplandık diyen Başkan Kılıç, “2016 yılı içerisinde Maltepe Belediyemizin yapmış olduğu çalışmaları ve ilçemizi Anadolu yakasının bir kültür sanat merkezi projesine dönüştürme konusundaki çalışmalarımızı değerli diplomatlarla paylaştık. Böylece hem çalışmalarımızı onlara anlatmak hem de önümüzdeki yıllar içerisinde Maltepe’ye değişik ülkelerden, değişik inançlardan ve kültürlerden sanatçıları oraya davet ederek Maltepeli hemşehrilerimizle buluşturmak istedik” diye konuştu.
“KÜLTÜRLER ARASINDA KÖPRÜ KURMAK İSTİYORUZ”
Biz bu çalışmayla başka kültürlerle kendi kültürümüzü kaynaştırmak istiyoruz diyen Başkan Kılıç, “Bizim amacımızda Türk insanı ile başka ülkelerde yaşayan insanlar arasında, Türk inançlarıyla başka kültürler arasında bir köprü kurmak istiyoruz. Çünkü, İstanbul inançların kültürlerin başkenti olarak biliniyor. Dünyanın her yerinde daima sevgi kazanacak. Sevginin kalp atışlarını Maltepe’den bütün dünyaya aktarmak istiyoruz” şeklinde konuştu.
Programda katılımcılara Maltepe ilçesinin tarihten günümüze kadar nasıl kendini geliştirerek geldiğinin anlatıldığı kısa bir sunum yapıldı.