AK Parti Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan ve Prof. Dr. Yunus Kılıç’ın gayretleri sonucunda, birçok bakanlıktan Kars merkez ve ilçelerine çeşitli alanlarda ekstra yatırımların yapılaması için özel ödenekler aktarıldı.
Arlan ve Kılıç, Sarıkamış’ta kayak sezonunun uzatılması ve ilçeye daha fazla turist gelmesi için suni karlama tesisi yapılması ve ışıklandırma için 2,1 milyon TL ödenek ayrıldığını bildirdiler.
Kuyucuk Köyü kilit taş yapımı için de 100 bin TL. ödenmek ayrıldığını belirten Arslan ve Kılıç, ayrıca Selim’de turizm amaçlı yol yapımı için 85 bin TL. Kars ve ilçelerinde KÖYDES kapsamında köylerin ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla toplu projeler için 4 milyon TL. olmak üzere, Toplam 6 milyon 285 bin TL ek ödenek geldiğini müjdelediler.
Milletvekilleri Arlan ve Kılıç Kars’a olan ilgilerinden dolayı başta Başbakan Ahmet Davutoğlu olmak üzere Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ile bütün üst düzey bürokratlara verdikleri destek ve senenin sonunda verilen ek ödenek için çok teşekkür ettiklerini ifade ettiler.
Vekiller ayrıca her zaman olduğu gibi il olarak gerek yatırımlardan istedikleri payı almak, gerekse yıl içerisinde ek ödenekler almak suretiyle Kars’a il genelinde daha fazla hizmet getirmenin gayreti içinde olduklarını da belirterek bunu da ziyadesiyle yerine getirmenin huzuru ve mutluluğunu yaşadıklarını kaydettiler.