Avrupa Sosyal ve Beşeri Bilimler Araştırmaları Konferansı, İzmir’in Selçuk ilçesinde başladı. Selçuk Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen konferansa bilim adamları ve akademisyenler de katıldı.
Avrupa Sosyal ve Beşeri Bilimler Araştırmaları Konferansı, Selçuk Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlendi. 8 bin 500 yıllık bir tarihi geçmişiyle UNESCO Dünya Mirası Asıl Listesi adayı Selçuk Efes Antik Kenti’nde uluslararası bir konferansa ev sahipliği yapmaktan ve alanında önemli başarılara imza atmış bilim adamlarını ağırlamaktan onur duyduklarını söyleyen Selçuk Belediye Başkanı Dahi Zeynel Bakıcı, “8 bin 500 yıl önce birçok medeniyet Selçuk bölgesinde yaşamayı seçmiş. Dünyanın tüm kültürlerinden izler Selçuk ilçesinin her yerinde kendini gösteriyor. İlçemiz bin yıllardır yaşayarak sürekliliğini günümüzde de hem ekonomik, hem sosyal, hem de ticari anlamda devam ettiriyor. Doğası ve coğrafi yapısı açısından dünyaca ünlü bir merkezde yaşadığımızı biliyoruz. Bunun da her fırsatta gereğini yapmamız gerektiğini vurguluyoruz. Selçuk, bilimsel çalışmaların yapıldığı ve geleceğe ışık tutacak değerlerin ortaya çıktığı bir kent. Bilimsel çalışmalara ışık olacak böylesi bir konferansın Selçuk Efes Antik Kenti’nde düzenlenmesi bizim için ayrıca önemli. Alanında birbirinden ünlü bilim adamlarına ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. ’Selçuk’a hoş geldiniz’ diyorum” diye konuştu.
Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı ise Selçuk ve bölgesinin dünyanın sayılı yerlerinden biri olduğuna vurgu yaptı. Kaymakam Boyacı, “Selçuk geçmiş dönemlerinde de daima devlet büyükleri bilim adamlarını korumuş, onlara misafirperverlik göstermiş bir kenttir. Uluslararası bilimsel bir toplantının Selçuk’ta yapılması da geçmiş dönemlerden gelen bir bağlantılıdır. Bilim yalnız ulusal değil uluslararası, hatta evrenseldir. Bu vesileyle bu toplantının hayırlı, uğurlu, başarılı geçmesini diliyorum” dedi.