Mustafa ÖZDABAK-Özgür EREN/İSTANBUL,() ETİLER’de boş arazide iki kişinin kazı yaptığını gören bir çevre sakini polise ihbarda bulundu. Konuyu değerlendiren polisler, çevrede araştırma yaptı. Kazı yapıldığının kesinleşmesi üzerine, olay yeri inceleme ve bomba imha uzmanlarından yardım istendi.
Nispetiye Mahallesi, Peker Sokak’da bulunan ağaçlık alanda öğlen saatlerinde yaşanan olayda, bomba imha uzmanı bir polis, özel kıyafetini giyerek yeni kazılmış alanda, el küreği ile araştırma yaptı. Bu sırada çevredeki bir bina görevlisi, iki kişinin bir gün önce araziye doğal yollardan ölen yaşlı bir köpeği gömdüğünü söyledi. Tedbirli davranan bomba uzmanı, kazdığı arazide bir poşete sarılı ölü köpeği buldu. Olayda bir suç unsurunun olmadığı anlaşılınca, kazı çalışmasına son verildi.

Ölen hayvanlar, Tuzla’daki gömü alanına

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden edinilen bilgiye göre, ölen hayvanlar için Veteriner Hizmetleri Müdürlüğü’ne bağlı Tuzla’da gömü alanı bulunuyor. Ölen hayvanlar Tuzla’ya götürüldüğünde, görevli bir ekip tarafından gömü yapılıyor.Boş araziye, ya da parka ölen hayvanı gömmek yasal değil.
(FOTOĞRAF)