Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, yapımı tamamlanmak üzere olan Nissibi Köprüsü’ne ilişkin, "Aşağı yukarı bu bölge insanın 25 yıldır özlemle, hasretle beklediği köprüde sona gelindi. Bu köprü bu bölgenin insanının hayaliydi. Biz bu hayali gerçekleştirmiş oluyoruz" dedi.
AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, yapımı tamamlanmak üzere olan Türkiye’nin en uzun üçüncü köprüsü Nissibi’ye ilişkin açıklamalarda bulundu. Adıyaman, Şanlıurfa ve Diyarbakır arasındaki karayolu ulaşımını sağlayacak olan Nissibi Köprüsü’nün araç trafiğine mart ayında açılacağını belirten İçten, köprünün açılmasıyla Diyarbakır- Adıyaman arasındaki karayolu mesafesinin 90 kilometre kısalacağını bildirdi. Tarihi bir ana tanıklık edildiğini kaydeden İçten, AK Parti hükümetlerinin milletin hayallerini gerçekleştirmeye devam ettiğini ifade etti. Hükümetin yaklaşık 3 yıl önce köprüyle ilgili söz verdiğini anımsatan İçten, sözün gerçekleşmiş olması nedeniyle mutluluk ve heyecan duyduğunu kaydetti.
"BÖLGE İNSANININ HAYALİYDİ"
Bölge insanın 25 yıldır özlemle ve hasretle beklediği köprüde sona gelindiğini de anlatan İçten, "Bu köprü bu bölgenin insanının hayaliydi. Biz bu hayali gerçekleştirmiş oluyoruz. Yılladır bu insanlar feribotla Atatürk Barajı üzerinden karşıdan kaşıya geçmeye çalışıyordu. Kesintisiz bir ulaşım yoktu. Mart ayı içerisinde açılışı gerçekleşecek ve köprü ulaşıma açılacak" dedi.
"DÜNYANIN ENDER KÖPRÜLERİNDEN"
Nissibi’nin kullanılan teknik, teknoloji, köprünün nitelikleri itibariyle Türkiye’de ilk, dünya da ise ender köprülerden olduğunu aktaran İçten, köprünün Güneydoğu ve Doğu Anadolu’nun en önemli geçiş merkezi olacağını söyledi. Sadece şehirleri ya da bölgeleri değil, insanları buluşturduklarını ifade eden İçten, feribotla gidip gelen insanların saatler harcadığını, bu köprüyle birkaç dakikalık zamanla geçiş sağlayabileceklerini bildirdi.
"NEMRUT’A DA ULAŞIM KISALACAK"
Ticaret açısından da köprünün önemli bir yere sahip olduğunu vurgulayan İçten, “Bu köprü bittiğinde Siverek ile Kahta’yı birbirine bağlayacak ve Diyarbakır ile İran, Irak tarafından gelen insanlar daha kolay bir şekilde Adıyaman’a ulaşacak. Nemrut Dağı’na olan ulaşım daha kolay ve kısa yoldan olacak” diye konuştu.
"RECEP TAYYİP ERDOĞAN İSMİ VERİLSİN"
Köprünün isminin değiştirilerek “Recep Tayyip Erdoğan Köprüsü” yapılması yönündeki açıklamalara da değinen İçten, bu yönde vatandaşların ciddi talebinin olduğunu belirtti. Bölgeye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın isminin çok yakışacağını ifade eden İçten, “Eğer Cumhurbaşkanımız uygun görürlerse Recep Tayyip Erdoğan Köprüsü isminin verilmesini destekliyoruz. Ama Sayın Cumhurbaşkanımızdan olur alınması gerekir" ifadelerini kullandı.