Samsun’un Çarşamba ilçesinde belediye tarafından ruhsatı bulunmadığı gerekçesiyle mühürlenen gazete ve matbaanın mührü, Samsun 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İsmail Temiz tarafından söküldü.
Çarşamba Belediyesi tarafından ruhsatı bulunmadığı gerekçesiyle Çarşamba Haber Expres gazetesi ve matbaası mühürlenmişti. Samsun 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İsmail Temiz, mühürlenen işyerinin doğru bir kararla mühürlenmediğini, yapılan işlemin resmiyette yerinin olmadığını iddia ederek mührü söktü. Emsal Yargıtay kararına istinaden mührü söktüğünü belirten Temiz, “Bu yapılan kararın doğru olmadığını Yargıtay kararı ile de açıklayabiliriz. Yargıtay kararına göre gazeteler kamu hizmeti veren kurumlardır. Kamu hizmeti veren kurumların mühürlenemeyeceği belirtiliyor. Bunun için kamu hizmeti veren bir kurumun mühür ile yayın ve baskısı engellenemez. Gazeteler ruhsatı olmadan da hizmet verebilmektedir. Biz de Yargıtay’ın bu kararına dayanarak vurulan bu mührü söküyoruz” dedi.
Temiz, konuşmasının ardından mührü sökerek gazeteyi tekrar açtı. Temiz, Yargıtay’ın emsal kararını da Gazetenin Yazı İşleri Müdürü Erol Şeker’e verdi. Erol Şeker, İsmail Temiz’e teşekkür etti.