AK Parti Manisa İl Kadın Kolları Yönetim Kurulu Üyeliği görevini başarıyla sürdüren Ziraat Mühendisi Şükriye Burak, AK Parti’den Milletvekili Aday Adayı olduğunu açıkladı. “Manisa’nın evladı, Manisa’nın kızı, Manisa’nın kadını, Tarımın Başkenti Manisa’da bir Ziraat Mühendisi olarak yola çıktım” sözleri ile dikkat çeken Burak, aday adaylığı açıklamasını coşkulu bir kalabalık önünde gerçekleştirdi.
AK Parti Manisa İl Kadın Kolları Yönetim Kurulu Üyesi Şükriye Burak, AK Parti Manisa İl Teşkilatı’nda düzenlenen aday adaylık açıklama toplantısı ile AK Parti Manisa Milletvekili Aday Adayı olduğunu kamuoyuna duyurdu. Burak, adaylık başvurusunu AK Parti Manisa İl Başkanı Zülfikar Gürcan’a takdim etti.
AK Parti Manisa İl Başkanı Zülfikar Gürcan, “Başlayan sürecimizin ilk taleplerini alıyoruz. Büyük bir teveccüh var. Ancak bayanlarımızdan bu talebin daha fazla olması bizleri daha da sevindiriyor. Bayan adaylarımızın Alaşehir’de teşkilatın içinde yetişen kardeşimiz Şükriye Burak’ın açıklaması çok güzeldi. İnşallah güzel bir liste yaparak Türkiye ortalamasının üstüne çıkacağız. Manisa’da hedefimiz 6 milletvekili ve biz o güce sahibiz.” şeklinde konuşarak Burak’a destek oldu.
Gürcan’ın desteği karşısında duyduğu mutluluğu dile getiren Şükriye Burak ise, “Birlikte bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız ve biz bu işi alacağız” sözleri ile iddiasını ortaya koydu.
Aday adaylık dosyasını teslim ettikten sonra açıklama yapan Burak’ı toplantı salonunda coşkulu bir kalabalık karşıladı. Aday adaylık başvurusunda AK Parti MKYK Üyesi Şule Tunalı, AK Parti Şehzadeler Kadın Kolları Başkanı Rukiye Yaver, AK Parti Yunusemre Kadın Kolları Başkanı Nilgün Yeter Atik de Burak’ı yalnız bırakmadı. Burak, ayrıca Manisa’daki tüm ilçe kadın kolları başkanlarından da tebrik mesajları aldı.
TARIMSAL KALKINMAYA KATKI KOYMAK İÇİN
AK Parti teşkilatının hayata geçirdiği çalışmalarda aldığı görevleri layığı ile yerine getiren ve her daim Manisalı hemşerilerinin sıkıntılarına çözüm üretmeye çabalayan Burak, “Öncelikli amacım vatandaşlarımızın sorunlarının çözümüne yardımcı olmak. Bu nedenle eğitim ve iş hayatımda edindiğim tecrübeleri siyasete uyarlayarak Manisa’nın özellikle tarımsal kalkınmasına katkı koyabilmek amacıyla siyasete girdim. Siyasi çalışmalarım sırasında çözümüne yardımcı olduğum her problemin beni mutlu ettiğini fark ettim. Ayrıca özellikle tarımla ilgili bazı sorunların çözümünün ancak ulusal tarım politikalarıyla mümkün olabileceğini gördüm. Bu konulardaki görüşlerimi aktarabilmem içinde işin merkezinde olmam gerektiğini düşündüm. AK Parti de fikirlerine önem verdiğim bazı büyüklerimizle görüştüm. Onlarında uygun bulmaları sonucu aday olmaya karar verdim.” dedi.
BURAK’TAN BİRLİKTE SİYASET VURGUSU
“Manisa’nın evladı, Manisa’nın kızı, Manisa’nın kadını, Tarımın Başkenti Manisa’da bir Ziraat Mühendisi olarak yola çıktım” sözleri ile dikkat çeken Burak konuşmasına şu şekilde devam etti:
“Siyasetin enerjisi halkın içinde olmaktan, birlikte siyaset yapmaktan geliyor. Siyasete girdiğim ilk günden bugüne kadar hep halkımızla birlikte oldum. Onların sorunlarının çözümü için çalıştım. Onlara duygu ve düşüncelerimi anlatmaya çalıştım. Bu mücadeleyi birlikte verdiğimiz, beraber siyaset yaptığımız insanlar, önümüzdeki süreçte milletvekili olmam ve vatandaşların sorunlarına çözüm bulmam konusunda fikirlerini beyan ettiler. Yaptığımız istişareler sonucunda adaylık kararını verdik ve başvurumuzu yaptık. Allah mahcup etmesin. “
“HALKA VE HAK’KA HİZMET İÇİN ADAYIM”
“Bir Manisa sevdalısı olarak Manisalı hemşerilerimin hep yanındaydım bundan sonra da yanında olacağım” diyen Burak, aday olma sebeplerini ise şu şekilde deklare etti:
“İlkeli ve ahlaklı bir siyaset anlayışıyla çıktığım bu yolda gelişen ve büyüyen bir Manisa için adayım. Tarım memleketi olan Manisa’da esnafın, köylünün, çiftçinin, bağda bahçede çalışan işçinin ve alnının terini silerek geçinmeye çalışanların yaşadıklarını bir ziraat mühendisi olarak bildiğim ve yüreğimde hissettiğim için adayım. Mecliste tarım politikaları belirlenirken aldığım eğitim ve mesleki deneyimim ile bu konuda doğru kararların alınmasına katkı koymak için adayım. Tarımdan, sağlığa, eğitimden sanayiye; gölgede kalan değil, bölgenin parlayan yıldızı olacak bir Manisa için adayım. Çocuk, genç, kadın, işçi, esnaf, aile, yaşlı ve engellilerimiz için, halka ve Hak’ ka hizmet için adayım. Manisalı hemşerilerimin ve Manisa’nın sorunlarını yakından biliyorum ve bunlara çözüm bulmak için adayım.”
ŞÜKRİYE BURAK KİMDİR?
Şükriye Burak, 1979 yılında Manisa’nın Alaşehir ilçesinde doğdu. İlk ve orta öğretimini Siirt’te, lise eğitimini Bartın’da tamamladıktan sonra Trakya Üniversitesi Tekirdağ Ziraat Fakültesi bölümünden 2001 yılında mezun oldu. 2003 yılında Çanakkale 18 Mart Üniversitesi’nden Yüksek Lisans yapmaya hak kazanan Burak, kurucu ortağı olduğu şirketin yoğunluğundan dolayı yüksek lisans eğitimine ara vermek zorunda kaldı.
2003 yılından itibaren iş hayatına hızlı bir giriş yapan Burak, kısa sürede yapmış olduğu başarılı çalışmalar neticesinde kurucu ortaklığı yaptığı Burak Tarım Ürn. Ltd. Şti’nin yanı sıra Manisalı Tarım şirketini kurdu. Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürütmüş olduğu bu şirket bünyesinde büyük çapta projelere imza atan Burak, yapmış olduğu çalışmalar neticesinde Manisa’da tarım sektörünün önde gelen kuruluşları arasında yer almayı başardı.
İş dünyasındaki başarılı çalışmalarının yanı sıra mesleki ve kişisel gelişim eğitimlerine de önem veren Burak, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından tarım danışmanlığı sertifikasının yanı sıra birçok mesleki eğitim belgesi aldı.
2014 Ocak ayında siyaset hayatına davet üzerine atılan Burak, siyasete girmiş olduğu ilk yılda AK Parti Alaşehir Tanıtım ve Medyadan Sorumlu İlçe Başkan Yardımcılığı görevine getirildi. Aynı yıl yapılan yerel seçimlerde belediye meclis üyesi adayı olan Burak, AK Parti Manisa İl Kadın Kolları Yönetim Kurulu Üyesi olarak görevini sürdürüyor.
İş ve siyaset dünyasının dışında birçok sosyal sorumluluk projelerine de imza atan Burak, TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Manisa Şubesi, TZOB Alaşehir Ziraat Odası, TSO Alaşehir Ticaret ve Sanayi Odası, TOBB Alaşehir Ticaret Borsası, TOBB Manisa Kadın Girişimciler Kurulu, Alaşehir Yardım Sevenler Derneği, Alaşehir Yunus Emre Derneği gibi sivil toplum kuruluşlarında farklı görevlerde yer aldı. İngilizce bilen Burak, evli ve iki çocuk annesidir.