Nazilli Belediyesi eskiyen, günümüz şartlarına uygun olmayan ve hiç muhtarlık hizmet binası bulunmayan mahallelerde muhtarlık hizmet binalarının yapım ve yenileme çalışmalarına devam ediyor.
Nazilli Merkez mahallelerinde birçok muhtarlık hizmet binasını yeniden yapan bir kısmında da yenileme çalışmaları uygulayan Nazilli Belediyesi, Büyükşehir Yasası ile köy statüsünden çıkıp mahalle konumunu alan mahallelerde muhtarlık hizmet binası yapım çalışmalarına devam ediyor. Muhtarlık hizmet binası hiç olmayan mahallelerde yenisini, kullanışa elverişli, günümüz şartlarına uygun olmayan binaları da yıkarak yerine yenilerini yapıyor. En son Dualar mahallesinde yapımı tamamlanan muhtarlık hizmet binasından sonra şimdi de Apaklar mahallesine iki katlı kullanım alanı 30 metre karelik yeni muhtarlık hizmet binasının yapım çalışmaları devam ediyor. Eskimiş ve günümüz şartlarına uygun olmayan mevcut eski binanın yıkılmasının hemen ardından yapım çalışmalarının başlatıldığı binanın kaba inşaatı tamamlanarak kapı ve pencereleri takıldı.
Muhtarlık hizmet binasının en kısa süreçte tamamlanarak mahalle muhtarı Mehmet Apak ve mahalle sakinlerinin hizmetine sokulacağını belirten Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, “Merkez mahallelerimizde yaptığımız hizmetlerin tümünü köy konumundan mahalle konumuna geçen yerleşim birimlerimizde de yapıyoruz. Sorumluluk alanımız dâhilinde olan tüm mahallelerimizde verdiğimiz hizmetlerin doğal döngüsünde devam ediyor. Bunların haricinde mahalle sakinlerinin ve muhtarlarının bizden talep ettikleri eksikleri de gidermeye çalışıyoruz” dedi.