VAN (İHA) – Van’ın Çatak Milli Eğitim Müdürü M. Salih Taş, Çok Programlı Anadolu Lisesi ve Yatılı Bölge Ortaokulu’nun kız pansiyonlarında kalan öğrencileri ziyaret etti.
Çatak Halk Eğitim Merkezi Müdürü Erkan Manto ile birlikte pansiyonları ziyaret ederek öğrencilerin taleplerini dileyen Milli Eğitim Müdürü M. Salih Taş, ziyarette öğrenci pansiyonunun genel durumu ile pansiyonda kalan öğrenciler hakkında okul müdürlerinden bilgi aldı. Yatılı Bölge Okulu’nda etüt saatinde sınıfları dolaşıp öğrencilere çikolata ikram ettikten sonra kız pansiyonuna geçen Taş, buradakilere baklava ikramında bulundu. Burada konuşan Taş, “Ziyaretimizin amacı sizlerle birlikte çay içip sohbet etmek, sıkıntılarınız varsa onları dinlemek ve çözüm yolları bulmaktır. Sizler ailenizden uzakta burada kalıyorsunuz. Ne için? İyi bir gelecek için. Bunun için daha çok çalışmak gerekiyor. Bizlerin geleceği sizlersiniz. Siz ne kadar iyi yetişirseniz bizler o kadar mutlu olacağız. Bölgemizde kız çocuklarının okuması için gayretli çalışmalar yapılıyor. Başbakanlık, Milli Eğitim Bakanlığı, valilik ve kaymakamlıklarımız kızlarımızın okuyabilmesi için her türlü imkânları seferber ediyorlar. Sürekli köylere gidiyoruz. Sizlerde çevrenizde okula gelmeyen kız arkadaşlarınıza buraları anlatıp okula gelmeleri için ikna edin. Sorununuz ne olursa olsun müdürlük olarak elimizden gelen imkânlar dahilinde çözeceğiz” dedi.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Taş, pansiyonda kalan öğrencileri en kısa sürede tekrar ziyaret edeceğini ifade ederek, pansiyondan ayrıldı.