ORDU (AA) - Türk Hava Yolları'nın (THY) Türkiye'de deniz üzerine inşa edilen ilk havalimanı olan Ordu-Giresun Havalimanı'na tarifeli seferlerin başlatılmasına karar vermesi, iki kentte de sevinçle karşılandı.

Fındık Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (FİSKOBİRLİK) Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, THY'nin kararının her iki ilin geleceği açısından çok önemli olduğunu söyledi.

Kolay ulaşım sayesinde Ordu ve Giresun'un ilerleyen yıllarda farklı bir noktaya geleceğine inandığını dile getiren Bayraktar, alınan kararın fındık için de çok önemli olduğunu vurguladı. 

Artık fındığın tanıtımını daha kolay yapabileceklerini anlatan Bayraktar, şöyle konuştu:

"Fındığın anavatanı Ordu ve Giresun için bu çok olumlu bir gelişme. Çünkü hem yatırımcı hem de yerli ve yabancı turistlerin Ordu ve Giresun'a gelmeleri kolaylaşacak. Biz fındık açısından baktığımız zaman THY'nin açıklamasını sevinçle karşılıyoruz. İnşallah güzel şeyler olmaya devam edecek." 

- OTSO Başkanı Şahin 

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) Başkanı Servet Şahin, iş dünyası olarak kararı memnuniyetle karşıladıklarını belirtti. 

Her iki kentin hayalinin gerçekleşmesine az bir süre kaldığını anlatan Şahin, "THY'nin bu açıklaması her iki ilin 1990'lı yıllardan beri beklediği güzel bir haber. İş adamlarımıza bölgeye bundan sonra daha rahat yatırım yapma imkanı sunacaktır. Emeği geçenlerden Allah razı olsun" dedi.

- GTSO Başkanı Çakırmelikoğlu

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu da havalimanının her iki ile sadece ekonomik açıdan değil sosyal ve kültürel açıdan da önemli katkılar sunacağını vurguladı. Ekonomik alanda yapacağı katkıları konuşmaya bile gerek olmadığını kaydeden Çakırmelikoğlu, bunun birkaç yıl içerisinde herkes tarafından görüleceğini söyledi.

THY'nin kararının kentte sevinçle karşılandığını dile getiren Çakırmelikoğlu, "Özellikle Giresun ve Ordu gurbette çok vatandaşı olan iki şehir. Herkes birbirini ziyaret etmek istiyor ama uçak saatlerinden çok havalimanından gideceği yere olan yolu düşünüyor. Şimdi havalimanı bir bakıma evimizin içerisinde oluyor. Buna bağlı olarak turizm açısından yine çok önemli bir gelişme. Diğer iş kolları zaten kendiliğinden gelişecektir" diye konuştu. 

- ORGİAD Başkanı Kaymaz

Ordu Genç İş Adamları Derneği (ORGİAD) Başkanı Ayhan Kaymaz ise Türkiye'nin en önemli havayolu şirketinin yaptığı resmi açıklamanın bir anlamda Ordu ve Giresunlular için müjde olduğuna işaret etti. 

Kaymaz, havalimanının hayırlı uğurlu olması dileğinde bulunarak, "Vatandaşlarımızın gözü aydın olsun. THY gibi Türkiye'nin en önemli hava yolu şirketi bunu artık resmi olarak açıkladı. Bizler açısından çok müjdeli bir haber oldu" ifadesini kullandı. 

THY tarafından dün Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yapılan açıklamada, 2015 içerisinde Ortaklık Yönetim Kurulu'nca, uçak müsaitliğine bağlı olarak Ukrayna'nın Zaporizhia, Avusturya'nın Graz noktasına ve Ordu-Giresun Havalimanı'na tarifeli seferlerin başlatılmasına karar verildiği kaydedilmişti.