Ömür AVCI/LÜKSEMBURG, ()– TRABZONSPOR, UEFA Avrupa Ligi 2. Ön Eleme Turu rövanş maçında karşılaştığı Differdange 03 karşısına ilk maça göre iki oyuncu değişikliğiyle çıktı. Bordo-mavililerde ilk maçta forma giyen Soner Aydoğdu ve Erkan Zengin, yedek kalırken, Constant ve Yusuf Erdoğan ilk 11’de görev yaptı.

Trabzonspor’da UEFA listesinde bulunmayan Okay Yokuşlu, Alper Uludağ, M'bia, Cavanda, Özer Hurmacı, Cardozo, Serdar Gürler ile sakatlıkları bulunan Bourceanu, Deniz Yılmaz, Yatabare maçta forma giyemedi. Ayrıca UEFA'ya bildirilen listede yer almalarına rağmen teknik direktör Şota Arveladze tarafından kampa getirilmeyen Mustafa Akbaş, İshak Doğan, Ferhat Yazgan da kadroda yer almadı.

CONSTANT 5 AY SONRA

Trabzonspor’un Gineli oyuncusu Kevin Constant, Differdange 03 maçında yaklaşık 5 ay sonra formasına kavuştu. Geçen sezon 22 Şubat'ta Kasımpaşa ile İstanbul’da oynanan maçta sahaya çıkan, 26 Şubat'taki Napoli maçında yedek kalan Constant, bu maçın ardından disiplinsiz hareketleri nedeniyle Ersun Yanal tarafından kadro dışı bırakılmıştı. Geçen sezon sonuna kadar maçlarda forma giyemeyen, antrenmanların bir kısmında yer alan Constant, Differdange 03 maçında 150 günlük forma hasretini dindirdi.

TRABZONSPOR TARAFTARLARI ÜSTÜNDÜ

Differdange 03 maçının Lüksemburg’un milli maçlarını da oynadığı Josy Barthel Stadyumu’na alınmasına rağmen ev sahibi ekip taraftarları maça ilgi göstermedi. Tribünleri dolduran 3 bin 500 seyircinin yaklaşık 2 bin 500 kişilik bölümünü çevre ülkelerden gelen bordo-mavili taraftarlar oluşturdu.

BAŞKAN TRİBÜNDE

Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, bu sabah Lüksemburg’a geldi. Daha sonra 45 kilometre uzaklıkta takımın kamp yaptığı Almanya’nın Trier kentine geçen Hacıosmanoğlu, oyunculara ve teknik heyete başarılar diledi. Josy Barthel stadyumuna da takımla birlikte gelen Hacıosmanoğlu, tribünde Oscar Cardozo ile de bir süre sohbet etti.

MEHMET EKİCİ’Yİ FAZLA ZORLAMADI

Trabzon’daki ilk karşılaşmada beraberlik golünü atan, ardından sakatlanan Mehmet Ekici, rövanş maçında fazla zorlanmadı. İlk yarıda forma giyen Mehmet, ikinci yarının hemen başında ayağında sorun hissedince oyundan alındı.

KÖKSAL GÜNEY İLK KEZ KULÜBEDE

Trabzonspor’da kulüp doktoru bulunamaması nedeniyle mesleği genel cerrahlık olan Genel Sekreter Köksal Güney, iki gün önce kampa katılmıştı. Güney, Differdange 03 maçında da kulübede takım doktoru olarak yer aldı.

61'NCİ DAKİKA ŞOVUNDA ŞEHİTLER HATIRLANDI

Trabzonspor taraftarları geleneksel hale getirdikleri 61. dakika şovunu, Lüksemburg’da da tekrarladı. Meşaleler ve meytaplarla 61. dakikada tezahürat yapan bordo-mavili taraftarlar, "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganları attı.