Yarı profesyonel ve amatör komedyenlerin ulusal ve uluslar arası alanda yeteneklerini tanıtabilmeleri açısından büyük fırsat sunan Türkiye Komedi Ödülleri, Eylül ayında başlıyor.
Medya Doktoru Yapım ve Web.TV ortaklığında düzenlenecek olan Türkiye Komedi Ödülleri projesiyle, yeteneklerini kamuoyuyla paylaşmakta zorluk çeken Anadolu’nun dört bir yanındaki yarı profesyonel ve amatör komedyenlere kendilerini tanıtabilmeleri için fırsat sunulacak.
Komedinin, komedyenlerin ulusal ve uluslar arası platformlarda hak ettikleri şekilde anlaşılır olması, yarı profesyonel ve amatör komedyenlerin ödüllendirilmesi, seslerini ve işlerini ulusal, uluslararası boyutlarda duyurmaları için düzenlenecek ödül töreni büyük bir organizasyonla İstanbul’da gerçekleştirilecek.
“BİRBİRİNDEN ÜNLÜ İSİMLER JÜRİDE”
Türkiye Komedi Ödülleri için alanında uzman isimlerin ana jüride olacağını belirten Medyadoktoru Yapımcısı Savaş Uğurlu, ’’Projede derece alan kişileri büyük ödül bekliyor. Ayrıca, kategorilerin belirlenmesi ve ödüllerin verilmesinde çok önemli isimler ana jüride yer alacak" dedi. Komedi ve espri konusunda çok iyi zekaya sahip bir millet olduğumuzu belirten Uğurlu, şöyle konuştu: "Hayatımıza renk katan, neşe katan komediye ve komedyenlere yıllardır yapılan organizasyonlarda olduğu gibi uluslararası alanlarda da hak ettiği ilginin gösterilmesi için Komedi Ödülleri yapmaya karar verdik. 1. Türkiye Komedi Ödüllerini büyük bir organizasyonla, jüri ve halk oylamasıyla belirleyeceğiz. Komedi Ödüllerinde, sadece bugünü değil geçmiş yılların komedi ustalarını da yad etmek istiyoruz. Projede amatör ve yarı profesyonel komedyenleri yarıştıracağız. Birbirinden ünlü jüri üyelerinin de yer alacağı proje, muhteşem bir gala gecesiyle son bulacak. Hem jüri hem de halk oyunun sonuçlarıyla ödüllerin belirleneceği bu organizasyon, ileride Türkiye’nin komedi Oscar’ı olacak anılacaktır.”
SKEÇLERİN YARIŞTIĞI DEV PLATFORM
Eylül’de, finali büyük bir organizasyon ile gerçekleşecek olan Türkiye Komedi Ödülleri’nde amatör ve profesyonel komedyenlerin kendilerini vitrine çıkaracaklarını belirten Web.TV Yönetim Kurulu Üyesi Gökhan Yalçın ise şunları söyledi: “Türkiye Komedi Ödülleri yarışmasının tüm detayları ve başvuru formunu açıklıyoruz. Komedi, televizyon ve sinema dalındaki tüm yayınların en iyilerinin yarışacağı bu projede bir ilke imza atılarak, Türkiye’deki amatör komedyenlerin de kendi skeçlerini yarıştırabileceği bir dev platform hazırlanacak" diye konuştu.
Projenin fikir babasının Savaş Uğurlu olduğunu anlatan Yalçın, sözlerini şöyle sürdürdü: "Uğurlu, projeyi bize önerdiğinde düşünmeden kabul ettik. Nasrettin Hoca’nın hikayeleriyle büyüyen Türk insanının, aslında komediye çok yatkın olduğu bir gerçektir. Günümüzde de pek çok genç komedyenin ekranlarımızda ve beyaz perdede yer aldığı birbirinden başarılı yapımları izliyoruz. İşte bu düşünceyle çıktığımız yolda projemiz bu değeri sürdürenlerin hak ettikleri tanıtıma katkıda bulunurken, amatör değerlerin de vitrine çıkması için bir olanak oluşturmak.”
BAŞVURULAR İNTERNET ÜZERİNDEN YAPILACAK
Yarışma ile ilgili altyapıyı sağlayacak olan Web.TV Yönetim Kurulu Üyesi Gökhan Yalçın, sözlerine şöyle devam etti: “Yarışma ve başvurular tamamıyla internet üzerinde yürüyecek. Herkesin internet üzerinden beğendiği adaylara kolayca oy verebileceği bir dijital platform oluşturuyoruz. Gelinen teknolojik noktada herkesin evde kendi video prodüksiyonlarını hazırladıklarını görüyoruz. İşte biz de ülkemizin bu yetenekli gençlerine kamuoyuyla buluşturma fırsatını tanımak istiyoruz. Yarışmada gençlerin çok iyi işler çıkaracağına güveniyorum. Biz de bu gençlere hak ettikleri yerlere gelmeleri için gerekli kapıları açmak için elimizden geleni yapacağız. Yarışmada dereceye girenlere elbette çok özel ödüllerimiz olacak. Ama ondan da önemlisi, tüm yarışmacılar vitrine çıkmış olacak, biz de onlara dizilerde ve büyük prodüksiyonlarda rol alabilmek için yardımcı olacağız. Yeteneğine güvenen herkesi yarışmaya bekliyoruz.”