Siirt’te, Sarıkamış destanının 100. yılı nedeniyle “Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüşü” düzenlendi.
Valilik önünden başlayan yürüyüş; Anıt ve Güres Caddesi güzergahından devam ederek Siirt Üniversitesi Merkez Kampüsü’nde sona erdi. Türk bayrakları ve destanı anlatan pankartların taşındığı yürüyüşe Vali Mustafa Tutulmaz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Halil Soysal, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman, Vali yardımcısı Gürbüz Saltaş, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Şenol Yeloğlu, İl Emniyet Müdürü Metin Özkan, Siirt PMYO Müdürü Sami Ekim, kurum müdürleri, STK temsilcileri, öğrenciler, sporcular ve çok sayıda vatandaşlar katıldı. Anma programının ikinci bölümüne ise Siirt Üniversitesi Merkez Kampüsü Konferans Salonu’nda devam edildi. Burada bir konuşma yapan Vali Mustafa Tutulmaz, babasının dedesi ve dedesinin kardeşinin de Sarıkamış’ta şehit düştüklerini belirtti.
Törende daha sonra Sarıkamış destanı ile ilgili belgesel film izlettirildi. Sarıkamış şehitlerini anma etkinliği Kuran kursu öğrencilerinin okuduğu 10 Hatmi Şerif duasının İl Müftüsü Faruk Arvas tarafından yapılması ile son buldu.
Yürüyüşte öğrencilerin taşıdıkları bayraklar, Siirt Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı tarafından verildi. Ayrıca yürüyüşe katılanlara, Valilik ve 3. Komando Tugay Komutanlığı tarafından buğday ekmeği ikram edildi.