Manisa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı ve Şehir Tiyatrosu işbirliğiyle cezaevinde kalan mahkumlar ve ihtiyacı olan bir okula destek olmak amacıyla kitap kampanyası başlatıldı.
Kampanya hakkında bilgi veren Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Tayfun Şengöz, “Kitap kampanyasında aslında cezaevinden yola çıkıldı. Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığımız da bu konuyla ilgili bir karar almış. Onlara da bir yazı gelmiş. Bundan dolayı kampanyayı eş zamanlı yürütüyoruz. Topladığımız kitapları cezaevinde kalanlara ve bir okula gönderilecek” dedi.
Aynı zamanda mahkumlarla çalıştığını kaydeden Şengöz, “Onlara tiyatro dersi veriyorum. Cezaevine eğitim için girip çıktığım için onların kitap ihtiyacı olduğunu görüyorum. Suç işleyip cezaevine giren adam cezasını çekip çıkması ve yine aynı şekilde devam etmesi bir anlam ifade etmiyor. Cezasını çekiyor ama hiçbir gelişim kaydetmiyor. Mahkumların kitap okuyarak kendilerini geliştirmesi lazım. Amerika’da mahkumları çalıştırıyorlar, meslek sahibi olmalarına yardımcı oluyorlar. İnsanları değiştirmek lazım. Bu da çalışmayla, sorumluluk sahibi olmakla eğitimle olur. Kitap okuma yazma bilmeyen insanlar var. Dışarı çıktığı zaman bir daha suça meyilli olmaması lazım. Bu çıkış noktamız oldu. Kitap seven çok sayıda insan var orada. Buradan vatandaşlarımıza sesleniyorum. Okumadığınız kitapları bize getirin. Her türlü kitap olur. Kitapları gereken yerlere ulaştırırız” şeklinde konuştu.