Türkiye Motosiklet Federasyonu’nun desteğiyle Dakar’da yarışan Şakir Şenkalaycı günü 66. sırada tamamladı.
Dakar’ın Uyuni-Iquique etabının startı dünyanın en büyük tuz göllerinden biri olan Salar de Uyuni’den verildi. Bolivya Devlet Başkanı Evo Morales’in verdiği startta sporcular toplu çıkış yaptılar. 781 kilometresi özel, toplam 805 kilometreden oluşan etaba 111 sporcu gecikmeli başladı. Elverişsiz hava koşulları nedeniyle etabın bazı noktaları iptal edildi. Milli sporcular 4 bin 400 metre yükseklikte hem doğa hem de zamanla mücadele etti. Bolivya’da bütün sınıfların maraton olarak geçtiği özel etabın sonu Şili’de kısaltıldı. 38 kilometre üzerinden tekrar start alınırken, ‘Dakar Ruhu’nun yaşandığı etapta Şakir Şenkalaycı 40 dakika ceza alarak 66. oldu. Sorunlar yaşayan Koray Özkaplan da finişi 71. sırada geçerken, günü Şilili Pablo Quintanilla birinci sırada tamamladı.
ŞENKALAYCI: "EN ZOR GÜNLERDEN BİRİNİ YAŞADIK"
Dakar’da en zor günlerden birini yaşadıklarını belirten Şakir Şenkalaycı, “Çok karmaşık, kırıcı ve yağmurlu bir gündü. Sıcaklık sıfırın altına düştü ve rüzgar da durumumuzu iyice kötüleştirdi. Çamur ve tuzlu su adeta işkence oldu. Yarış arada durduruldu ve tekrar kaldığı yerden devam etti. Allah’a şükürler olsun bu etabı da atlatıp finişi gördüm. Dışarıdan maratonda teknik yardıma izin verilmiyor. Pilotlar, kendi elleriyle kendi makinelerini tamir etmek zorunda. Bu nedenle birçok kişi yarış dışı kaldı” dedi.
ÖZDEMİR ARIZA YAŞADI
Birçok sporcunun mekanik problem yaşadığı etapta milli sporcu Serkan Özdemir de motosikletinde arıza yaşadı. Özdemir, iyi start almasına rağmen etabın başlarında yaşadığı mekanik problem yüzünden büyük zaman kaybetti. Motosiklet sınıfında kırıcı 8. etap sonunda İspanyol sporcu Marc Coma 28 saat 51 dakika 12 saniye ile liderliği ele geçirdi. Genel klasmanda Şakir Şenkalaycı 61. sıraya, Koray Özkaplan ise 81. sıraya yükseldi.
HEYECAN DEVAM EDİYOR
Dakar Rallisi’nde bugün 9. etap, Iquique-Calama arasında 450 kilometresi Özel Etap toplam 538 kilometrede yapılacak. Sporcular, Şili’nin kuzeyinde dünyanın en kurak çölü Atacama’da son kez yarışacaklar. Milli yarışçılar, kum tepeleriyle boğuştuktan sonra, 3 bin 500 rakıma taşlı ve dar yollardan ulaşacaklar. Vadileri aşan pilotlar, 539 kilometre sonunda And Dağları’nın eteklerindeki dünyanın en kurak yeri Calama şehrinde konaklayacaklar.