Türk Ocağı Zonguldak Şubesi tarafından 3 Mayıs Türkçülük günü sebebiyle bir etkinlik gerçekleştirildi.
Kızılay Zonguldak Şubesinin toplantı salonunda gerçekleştirilen etkinliğe, Türk Ocağı Başkanı Erol Şeref, Bakkal ve Tekel Bayileri Odası Başkanı Şükür Küçükali, Enerji Bir Sen Şube Başkanı Selami Yoğurtçu, Türk Ocağı Yönetim Kurulu ile üyeler katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Türk Ocağı Başkanı Erol Şeref, “Bundan 71 yıl önce, Türk Milletinin yiğit sesi, korkusuz kalemi Hüseyin Nihal Atsız’ın devletteki komünist yapılanmayı ve Türkçülükten uzaklaşmayı eleştiren yazıları üzerine açılan mahkemeler, davalar beraberinde tutuklamaları, esareti ve işkenceleri getirmiştir. 3 Mayıs bunları ifade eder” şeklinde konuştu.
3 Mayıs’ın Türk’ün ve Türk Milliyetçiliğinin günü olduğunu ifade eden Şeref, “3 Mayıs, Türk gençlerinin Atsız’a ve Türkçülüğe sahip çıkışın adıdır. 3 Mayıs Türk gençlerinin Türk’üz, Türkçüyüz sesleri ile Ankara sokaklarını çınlattığı gündür. Özetle 3 Mayıs Türkçülüğün Türk Milliyetçiliğinin, fikri zeminden harekete geçişinin, aksiyoner hale gelişinin başlangıcıdır. Bugün ülkemizin içinde bulunduğu şartlar 3 Mayıs ruhunun canlı tutulmasının ne kadar önemli ve zaruret olduğunu bize göstermektedir. Küresel güçlerin sevr maddelerini aratmayan girişimlerini ülkemizde uygulamaya koymalarını endişeyle takip etmekteyiz. Devletimizi yönetenlerin bilerek veya bilmeyerek Milli ve üniter devlet yapımızı esnetici söylemleri 36 etnik gruptan bahsetmeleri, Türkiye’nin bir mozaik olduğunu ifade etmeleri, Türk ve Türklükten haz etmemeleri ülkemiz ve milletimiz üzerinde kötü niyetleri olanların ekmeğine yağ sürmektedir. Ancak, Türk milliyetçileri buna müsaade etmeyecektir” diye konuştu.
Programda son olarak bağlama sanatçısı Akif Memiş bağlaması ve türküleriyle katılanlara mini bir konser verdi.