Edip TEKİN/BURSA, () - BURSA Hayvanat Bahçesi bakıcıları, 14 Şubat Sevgililer Günü nedeniyle, bakım altındaki hayvanlara meyveleri özel ambalajlı kutuda verdi. 
Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı hayvanat bahçesinde '14 Şubat Sevgililer Günü' nedeniyle değişik bir kutlama hazırladı. Hayvanat Bahçesi sakinlerine 14 Şubat Sevgililer Günü’ne özel olarak bakıcıları tarafından hediye kutularının içine muz, mandalina, kivi ve portakal konuldu. Özenle hazırlanan meyve kokteyli kutuları Babun türü maymunlarının yaşam alanına bırakıldı. Hediyelerin hazırlandığını gören maymunlar ise içi meyve dolu kutuların yanına koşarak geldi. Babunlar, kutuları aldıktan sonra içindeki meyveleri çıkararak büyük bir iştahla yedi. Bazı maymunları hediye kutusu için bir birilerini kovaladıkları görülürken hayvanlar meyveleri yemenin keyfini doyasıya çıkardı.
Babunların yıl boyunca kızgınlık gösteren hayvanlar olduğuna dikkat çeken Bursa Hayvanat Bahçesi Veteriner Hekim Hatice Karakuzu, hayvanları eğlendirmek hem de ziyaretçilere keyifli bir gün yaşatmak için 14 Şubat'a özel bir uygulama yaptıklarını söyledi. Karakuzu, "Yaptığımız sürpriz hayvanlar için de değişik oldu. Kutuların içine onların en çok sevdikleri meyveleri koyduk. Zaten erkek babunlar kendi haremlerine dişi çekmek için diğer erkeklerle mücadele eder. Belki bu hazırladığımız hediye paketleri erkeğin haremini güçlendirmesi için bir fırsat olabilir" dedi.

FOTOĞRAFLI