Görevden alınan İl Başkanı Ersen Yeniceli, partisinin İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, konuya ilişkin genelgenin kendilerine dün ulaştığını söyledi.

Yeniceli, görevden alınma nedenini bilmediklerini dile getirerek, Genel Merkez'in kararına saygılı olduklarını ancak hukuki hakları saklı tuttuklarını belirtti.

Siyasi Partiler Yasası ve parti tüzüğünün verdiği yetkiyi sonuna kadar kullanacaklarını ifade eden Yeniceli, şöyle konuştu:

"Bizler ocak ayında partimizin önde gelen isimleri tarafından tam bir mutabakat sağlanarak göreve geldik. Partide özlenen huzuru ve güveni sağladık. Genç, bilgili ve dinamik bir kadro kurduk. 7 Haziran seçimlerinde çok çalıştık ve şehrimizin, halkımızın bize gösterdiği güvenle tarih yazdık. Bu sonuç partimizin emek verdiği, ter akıttığı üyelerince bayram sevinciyle karşılandı."

İl Yönetimine yeni atama yapıldığını belirten Yeniceli, "Yapılan bu atamayla tüzüğümüze göre 45 gün sonra il kongresi yapılma mecburiyeti vardır. Hiç kimse Cumhuriyet Halk Partisinden büyük değildir. Ülkemizin aydınlık geleceği için Cumhuriyet Halk Partisinde siyaset yapacağız. Örgütümüzü destekleyeceğiz, başarılar diliyoruz" ifadelerini kullandı.

Bu arada, CHP Genel Merkezi tarafından atanan yeni yönetim, Sinan Özkar (Başkan) Esma Zakire Altınel, Betül Duman Köycü, Ebru Ergut, Emre Genç, Adnan Benuğur ve Serdar Aksoydan oluşuyor.