Ordu’nun Ünye ilçesinde 16 Şubat-06 Mart 2015 tarihleri arasında toplam 120 saat süren ve kalifiye çoban ihtiyacını gidermek ve halk arasında çobanlık denilen mesleği profesyonel, sertifikalı hale getirilmesi amacıyla düzenlenen eğitimde 30 kursiyer düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.
Ünye Ziraat Odası’nda gerçekleştirilen törene AK Parti Milletvekili Mustafa Hamarat, Ünye Kaymakamı Mustafa Demir, İşkur İl Müdürü İsa Kaymak, Ordu Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Yener Yıldırım, Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürü Ersin Soydanak, AK Parti Ünye İlçe Başkanı Arif Ergün, Ünye Belediye Başkan Vekili Mustafa Nevzat Telcioğlu, Ünye Milli Eğitim Müdürü Musa Erdem, Ünye Mürüvvet Vidinli Halk Eğitim Müdürü Mustafa Erdoğan, Ünye İşkur Şube Müdürü Recep Özcan, Ünye Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Yetkin Esen, Ünye Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıkahraman, protokol üyeleri ve çiftçiler katıldı.
“ÇOBANLIĞI BECEREMEDİM”
Programa katılan AK Parti Ordu Milletvekili Mustafa Hamarat yaptığı konuşmada, “Çobanlık mesleği kutsal bir meslektir. Peygamber Efendimiz (SAV), başta olmak üzere birçok Peygamber bu mesleği icra etmiştir. Bizler bu hayatı yaşarken de, zaten bir şeylerin çobanlığını yapıyoruz. Çobanlık, aynı zamanda bir idareciliktir. İyi bir idareci olmak için de, ahlaklı ve bir takım insani değerlere sahip olmak gerekir. Çocukken, ben de bir süre çobanlık yaptım. Ama çok da beceremedim. Bu vesile ile babam, beni yatılı okula yazdırdı. Ama bu kursu görünce, burada yaşayan birisi olsaydım, bu kursa mutlaka katılır, bu sertifikayı alır, avukatlık büromdaki diplomamın yanına seve seve asardım” diye konuştu.