ORDU (AA) - PTT 1. Lig ekiplerinden Orduspor Kulübü Başkanı Nedim Türkmen, Antalyaspor galibiyetine ilişkin, "Genç oyuncularımız büyük paralarla kurulmuş bir rakibi deplasmanda yenerek futbolda paradan önce mücadele ruhunun ne kadar önemli olduğunu ortaya koydular" dedi.

Türkmen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Antalyaspor deplasmanında alınan üç puanın kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

Orduspor'un zorunluluktan dolayı da olsa özüne dönerek lige devam ettiğini anlatan Türkmen, ortaya koydukları sistemle Türkiye'ye örnek olmak istediklerini vurguladı. 

Genç oyunculara güvendiklerini her fırsatta dile getirdiklerini ifade eden Türkmen, şöyle konuştu:

"Maalesef Türkiye'de para konu olduğu zaman oyuncular çok profesyonel oluyor. Ligin ilk devresi bakıyorsunuz takım yedi puan toplamış ama hep para konuşuluyor. Biz de 'yeter' diyerek kendi yolumuzu çizdik. Geldiğimiz noktada biraz zorunluluktan olsa da kendi özümüze döndük. Sonuçta ne oldu ? Genç oyuncularımız büyük paralarla kurulmuş bir rakibi deplasmanda yenerek futbolda paradan önce mücadele ruhunun ne kadar önemli olduğunu ortaya koydular. Kendilerini tebrik ediyor ve gözlerinden öpüyorum." 

Türkmen, hayata geçirmeye çalıştıkları sistemi Türkiye'de Altınordu Kulübü'nün uyguladığına işaret ederek, oyuncuların her biriyle onar yıllık sözleşme imzalayacaklarını kaydetti. 

Maddi konulara da değinen Türkmen, takımın Antalya'ya otobüsle gittiğini anımsatarak, "Her deplasmanı bir yönetici arkadaşımız karşılıyor. Tabi maç günü geldiğinde o yönetici arkadaşlar bunu yapmayınca maalesef böyle durumlar oluşuyor" ifadesini kullandı.