Moldova’da yapılan 4. Para Tekvando Avrupa Şampiyonası’nda 61 kg K42 kategorisinde Avrupa Şampiyonu olan Akşehirli Sporcu Mehmet Sami Saraç, Akşehir Belediye Meclisi’nin kararıyla 10 adet Cumhuriyet Altını ile ödüllendirildi.
Akşehir Belediye Meclisi Mayıs ayı olağan toplantısında Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, uluslararası başarılarından dolayı, Dünya ve Avrupa Şampiyonu sporcu Mehmet Sami Saraç’a, Belediye Meclisi Üyeleri adına 10 Cumhuriyet altını ile ödüllendirdi.
Sporun ve sporcunun her zaman yanında olduklarının altını çizen Başkan Akkaya, “Başarılarıyla göğsümüzü kabartan sporcumuz son şampiyonada bir kez daha Avrupa Şampiyonu olmuş ve bizleri gururlandırmıştır. Milli ve dini değerlerine sahip, güçlü ve başarılı bir nesil ile sporcuların yetişmesi açısından spora ve sporcularımıza verdiğimiz desteklerimiz artarak devam edecektir” dedi.
Bugüne kadar 5 Türkiye Şampiyonluğu, 2 Avrupa Şampiyonluğu ve 2’de Dünya Şampiyonluğu bulunan Akşehirli genç sporcu Mehmet Sami Saraç yine Avrupa şampiyonu oldu.
Türkiye’nin gururu olan ve 3 kez Avrupa, 2 kez de Dünya şampiyonu ve bir Avrupa ikinciliği alan Saraç bugüne kadar ülkemize 5 altın madalya ve 1 bronz madalya kazandırdı. Başarılı sporcu Saraç’ın yeni hedefi 2020 yılında Tokyo’da yapılacak olan olimpiyatlarda olimpiyat şampiyonu olabilmek.