Eskişehir Kent Konseyi Kültür Sanat Çalışma Grubu ve Esgroup ortaklığında düzenlenen, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Şehir Tiyatroları’nın paydaş olarak destek verdiği 5. Eskişehir Liselerarası Tiyatro Şenliği’nin ödül töreni gerçekleşti.
Bu yıl 5’incisi düzenlenen Eskişehir Liselerarası Tiyatro Şenliği, muhteşem bir ödül töreni ile sona erdi. Şenliğe katılan okulların büyük bir merak ve heyecanla beklediği ödüller, Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Kültür Sarayı’nda düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Gecede En İyi Erkek Oyuncu ve En İyi Kadın Oyuncu ödüllerine farklı okullardan ikişer öğrenci sahip oldu. En İyi Kadın Oyuncu Ödülü Eskişehir Anadolu Lisesi öğrencilerinden Bengisu Turfan ve Prof. Dr. Orhan Oğuz Anadolu Lisesi öğrencilerinden İlkin Doğa Bilgiç’in olurken, En İyi Erkek Oyuncu Ödülü ise Kılıçoğlu Anadolu Lisesi öğrencilerinden Alkım Çelik ve Prof. Dr. Orhan Oğuz Lisesi öğrencilerinden Selim Galip arasında paylaşıldı. En İyi Oyun kategorisindeki ödül ise, “Tarla Kuşuydu Juliet” oyunu ile Prof. Dr. Orhan Oğuz Anadolu Lisesi’nin oldu.
Törende konuşma yapan Eskişehir Kent Konseyi Başkanı Nuray Akçasoy, kültürel gelişmenin insanlar ve toplum açısından oldukça önemli olduğuna dikkat çekti. Akçasoy, “Tiyatro Şenliği’ne katılan öğrencilerimiz bireysel konuşma, kendini ifade edebilme yetilerinde daha da özgüven kazanacak, dolayısıyla da bu öğrencilerimiz kazandıkları bilgi ve becerileri hem okul hem de sosyal ortamlarda kullanabileceklerdir. Ayrıca fark ettikleri yetenekleri mesleki seçimlerini ve eğitim hayatlarını etkileyecektir. Bu bilinçle şenliğimize katılan tüm gençlerimizi sevgiyle kucaklıyor, bizlerden desteğini esirgemeyen herkese şükranlarımı sunuyorum” dedi.
Gecenin sonunda mutlulukları gözlerinden okunan gençler hatıra fotoğrafı çekerek geceyi noktaladı.