BAYBURT (AA) - Bayburt Valisi Yusuf Odabaş, Türkiye Yazarlar Birliğince "Yılın Fikir Adamı" seçilen Bayburt Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Necmettin Tozlu'ya teşekkür ziyaretinde bulundu.

Rektör Prof. Dr. Selçuk Coşkun'un da katıldığı ziyarette konuşan Vali Odabaş, Tozlu'nun Türkiye Yazarlar Birliğinin 2014 yılı "Yılın Yazar, Fikir Adamı ve Sanatçıları Ödülleri" kapsamında "Eğitimden Felsefeye" adlı 3 ciltlik eseriyle "Yılın Fikir Adamı" ödülüne layık görüldüğünü belirterek, "İnşallah hocamızın bu fikir adamlığından biz de istifade ederiz. Yazdığı eserleri okur, oralardan birşeyler elde ederiz" dedi.

Tozlu'nun fikirlerinden istifade edilmesi gerektiğini vurgulayan Odabaş, "Değerli hocamıza sahip çıkmamız, yararlanmamız lazım. Bizim çok bilgiye ihtiyacımız var. Yetişmiş büyüklerimizin bu kitaplarından yararlanarak icraatımıza bu fikirleri koymak durumundayız. Bayburt Üniversitesine ve Rektörümüz Prof. Dr. Selçuk Coşkun hocamıza bu kitapların basımını yaptığı için teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Tozlu ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Ülkemizde çok önemli değerleri gündeme getirmiyoruz, söz konusu etmiyoruz, ele almıyoruz. Onların söz konusu edilmesi, tartışılması, üzerinde durulması lazım. İnşallah hepimiz bu konuda hassas oluruz, gerekeni yaparız. Sizin bu takdiriniz, buraya kadar gelmeniz, bizi tebrik etmeniz hakikaten dikkate değer bir şey" ifadelerini kullandı. 

Tozlu ziyarette Vali Odabaş'a "Eğitimden Felsefeye" adlı 3 ciltlik eserini hediye etti.