Otuz yıldır, haftanın yedi günü iş kıyafetleri yerine spor kıyafetlerini giyerek termal sulardan faydalanan ve azmi ile plaketle ödüllendirilen 75 yaşındaki Selahattin Yeşiltaş, 30 yıldır hastalığın kendisine uğramadığını ifade etti.
İzmir’de yaşayan iki çocuk babası Selahattin Yeşiltaş, ilerlemiş yaşına rağmen 30 yıldır her gün işe gider gibi termal sulara gidiyor. Her sabah iş kıyafetleri yerine spor kıyafetlerini giyen 75 yaşındaki Yeşiltaş,”Hiç sağlık sorunum yok; şekerim yok, kalp yok. Turp gibiyim. Herkes termal suların nimetinden yararlansın” dedi. Kamu yatırımlarından olan Balçova Termal Otel’e temeli atıldığından bu yana haftanın 7 günü aksatmadan giden 75 yaşındaki Selahattin Yeşiltaş, otel yetkilileri tarafından azmi dolayısıyla plaketle ödüllendirildi. Termal suyun birçok faydasını gördüğünü belirten Yeşiltaş, 30 yıldır da hastalığın kendisine uğramadığını ifade etti.
“YAŞITLARIM BASTONLA GEZİYOR”
45 yaşından 75 yaşına kadar hiç ara vermeden Balçova Termal Suları’nın yolunu tutan Yeşiltaş, “Ömrüm burada geçti. Torunlarım da buraya geliyor. Herkes kahveye gidiyor ben buraya geliyorum. Sabahları işe gider gibi kalkıyorum. Önce dağlara çıkıyorum iki saat kadar sonra buraya termal suya geliyorum. Burası açılalı 30 yıl oldu, o zamandan bu zamana geliyorum. Benim hiç sağlık sorunum yok; şekerim yok, kalp yok. Turp gibiyim yani. Yaşıtlarımın geneli bastonla geziyor. Ya topallıyor ya da ayakları sakat. Ben herkese burayı tavsiye ediyorum. Gelsin buradan istifade etsinler. Bu havuzlar İzmir’e bir nimet ama İzmirliler bunu bilmiyor. Bu su akıyor, İzmirliler de bakıyor” diye konuştu.
30 YILLIK AZİME PLAKET
Kendisi gibi çocukları ve torunlarını da termal sulardan faydalanmalarına alıştıran Selahattin Yeşiltaş, yetkililer tarafından ödüllendirilmesinin de kendine büyük mutluluk yaşattığını dile getirdi.
YURT İÇİ VE YURT DIŞINDAN YOĞUN TALEP
Balçova Termal Otel Genel Müdürü Ramazan Kaya, yurt içi ve yurt dışından bir çok kişinin termal sularda tedavi olduğunu belirterek, “Merkezimizdeki gerek termal suyun özellikleri gerek deneyimli personelin önleyici hizmetlerinden dolayı sadece tedavi amaçlı değil sağlıklı yaşam amacıyla da önemli başarı sağlıyor. 45 civarında sağlık personelimizle kaplıca kür merkezinde alternatif tedavi hizmetleri verilmektedir. Alternatif tedavi hizmetlerinde romatizmal hastalıklar, kireçlenmeler, bel boyun fıtık ağrıları, yumuşak doku romatizmaları, ortopedik ve nörolojik rehabilitasyon gerektiren hastalıklar tedavi edilmektedir” şeklinde konuştu.
AVRUPA ÜLKELERİNİN OTELLERİNİ GERİDE BIRAKTI
Balçova Termal Otel’in Avrupa ülkeleri arasında yapılan ihaleyi de kazanarak başarısını kanıtladığını anlatan Ramazan Kaya, sözlerini şöyle sürdürdü: “Hastalıkların tedavi edilmesi noktasında kaplıca ve kür merkezimizin alternatif merkezlerdeki başarısı Norveç, İsveç gibi İskandinav ülkelerinde büyük itibar görmektedir. Bu konudaki başarımız 1992 yıllarından beri Norveç Sağlık Bakanlığı tarafından yapılmakta olan ihaleyi kazanmamızın sebebidir. 1992 yılından beri Balçova Termal Oteli İspanya, İtalya, Polonya gibi birçok Avrupa otellerinin de girdiği Norveç Sağlık Bakanlığı ihalesini kazanarak 7 ayda bin üzerinde Norveçli turisti hem ağırlamakta hem de tedavi etmektedir. 2015 yılı itibariyle de yine bu ihaleyi 4 yıllığına kazandık. Bu ihaleyi kazanmamızdaki en büyük etken Norveçli hastalarımızın bizden duydukları memnuniyetin geri bildirimidir.”