Çubuk ve bölgesinde sosyal faaliyetlere, eğitime verdiği destek ve sağladığı istihdam nedeniyle sevilen ve tanınan işadamı Seyit Koca, AK Parti’den milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı.
Siyasetçi, bürokrat, sanayici ve işadamı dostları, yakınları ve hemşehrilerinin ısrarlı önerileriyle siyaset dünyasına adım atan Kocalar Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Seyit Koca, 7 Haziran’da yapılacak 25. dönem milletvekili genel seçimlerine milletvekili adayı olarak katılabilmek için yasal süresi içinde başvuruda bulunup, AK Parti’nden milletvekili aday adayı olduğunu kamuoyuna duyurdu. Ankara 2. bölgede bulunan sivil toplum kuruluşlarının ve sevenlerinin isteği üzerine milletvekili aday adayı olduğunu ifade eden Koca, her dava insanı gibi davasına dün olduğu gibi bugünde hizmet etmek istediğini kaydetti. Bugüne kadar oluşan bilgi birikim ve tecrübelerini yaşadığı bölgeye, milletine ve ülkesinin yararına sunmak arzusunda olduğunu aktaran Koca, “Bu deneyimlerimi hizmet aşkıyla parlamentoda değerlendirirken, bölgemi en iyi şekilde temsil etmek ve sorunlara kısa sürede çözüm bulmak istiyorum. Siyaseti kendim için değil, ülkem, milletim ve Ankaralı hemşehrilerim için yapmak istiyorum. Allah’a şükürler olsun ki bölgeme ve milletime hizmet etmekten başka bir gayem yoktur. Bugüne kadar bir sanayici, iş adamı olarak sorunlarının çözümü için bana gelen bütün dost ve hemşehrilerime imkanlarım ölçüsünde yardımcı oldum ve halen de yardımcı olmaya devam ediyorum. Bundan sonra yalnız Ankaralı hemşehrilerime değil, ülkemizin bütün insanlarına hiçbir ayırım yapmadan bir parlamenter olarak hizmet etmek istiyorum” dedi.
Koca, sözlerine şöyle devam etti:
“Bugüne kadar yaptığım tüm görevlerde başarı odaklı çalışmalar gerçekleştirdim. Bu nedenle milletimize olan hizmet tutkusu içimde bir volkan gibi kaynarken kenarda durmak bana yakışmazdı. Halka hizmet hakka hizmettir düsturundan hareketle kadim ilçelerimizden Çubuk, Pursaklar, Altındağ, Ayaş, Beypazarı, Çamlıdere, Elmadağ, Güdül, Kalecik, Kazan, Keçiören, Kızılcahamam, Nallıhan ve Yenimahalle’yi ayırt etmeden yedisinden yetmişine, erkeğiyle kadınıyla el ele, yürek yüreğe aydınlık yarınların bugünkü güçlü yürüyüşü için buradayım. Ankara halkının teveccühü, cefakar ve fedakar AK Parti teşkilatlarının desteğiyle Ankara’nın bir evladı olarak Türkiye’nin 2023 vizyonuna destek olmak ve ülkemizin geleceğinin inşasına katkı sağlamak amacıyla çıkmış olduğumuz bu kutlu hizmet yolculuğumuzun hayırlara, aydınlık ve güçlü yarınlara vesile olmasını temenni ediyorum."
“HEMŞEHRİLERİME HİZMET EDEREK, DUALARINI KAZANMAK İSTİYORUM”
Bugüne kadar AK Parti’nin vizyonuna ve misyonuna ailece sahip çıktıklarını vurgulayan Koca, "Öncelikle şunu belirtmek istiyorum. Tek derdim hemşehrilerime hizmet etmektir. Çok şükür maddi anlamda bir beklentimiz yok. Hemşehrilerimize hizmet ederek, dualarını kazanmak istiyorum. TBMM’ye bir parlamenter olarak girdiğim zaman güzel başkentimize ve 75 milyon insanımıza hizmet edeceğim, seçkin değil, seçilmiş olduğumun idraki içinde milletvekilliği görevimi yerine getireceğim. Ülkemin ve milletimin benden himmet değil hizmet beklediğinin bilinciyle gece gündüz çalışacağım. Hizmette basiretli, sözüne karşı iffetli, sorunların çözümünde marifetli ve en önemlisi de din, mezhep, dil ve ırk ayırımı yapmadan bütün vatandaşlarıma karşı vicdanlı ve adil olacağım, ülkeme ve milletime büyük bir onurla hizmet edeceğim” diye konuştu.
Yapılacak temayül yoklamaları için kendisine destek isteyen Koca, “Gönül çağlayanımın ummana dönüştüğü bu duygularla siz Ankaralı hemşehrilerimden 2. bölgede yapılacak olan temayül yoklaması ve 7 Haziran 2015 genel seçimlerinde bendenizin milletvekili adayı gösterilmesi için yakın ilgi ve desteğinizi diler, en içten selam ve saygılar sunarım” şeklinde konuştu.
SEYİT KOCA KİMDİR?
AK Parti Ankara 2. bölgeden aday adaylığı için başvurusunu yapan Seyit Koca, 1964 yılında Ankara Pursaklar Altınova’da dünyaya geldi. 1981 yılında Ankara İmam Hatip Lisesi’nden, 1987 yılında da Ankara Üniversitesi ÇMYO İnşaat Bölümü’nden mezun oldu. AK Parti 4. dönem Siyaset Akademisi Eğitim Programı ve profesyonel yönetici yetiştirme programını bitirdi. Çok sayıda sivil toplum kuruluşu ve meslek odalarında yöneticilik yapan Seyit Koca, evli ve 4 çocuk babası.