Hükümlülerin kamu yararına çalıştırılması ve sosyalleşmesi adına Kırşehir Valiliği ve Cumhuriyet Başsavcılığı arasında protokol imzalandı.
İmzalanan protokol de konuşan Vali Necati Şentürk, "Denetimli serbestlik kapsamında ki hükümlülerin kamu yararına kamu kurumlarında ücretsiz olarak dört iş dalında (temizlik hizmetleri, bakım onarım hizmetleri, çevre düzenleme hizmetleri ve genel idari hizmetler)’de çalıştırılarak hükümlülerin kamu kurumlarında eşit bir şekilde çalıştırılması için imzalanan protokoldür" dedi.
Şentürk açıklamasında, "Ceza infaz kurumlarından koşullu salıverilmesine karar verilen hükümlülerin denetimli serbestlik müdürlüğünde rehberlik ve iyileştirme çalışmaları kapsamında ki seminer faaliyetleri daha organize bir şekilde yerine getirmek için hükümlülerin meslek edinmelerini sağlayarak sosyal hayata daha kolay uyum sağlamaları adına rehabilitasyon ve regresyon faaliyeti içermektedir. Valiliğimize bağlı ilgili kurumlarda üç yıl süre zarfında 228 seminer çalışmasına 3 bin hükümlünün katılımı hedeflenmektedir. İş birliği protokolü 3’er aylık periyotta Kırşehir Valiliğine bağlı 9 il müdürünün 14 değişik konuda Kırşehir Denetimli Serbestlik Müdürlüğü koordinesinde 10-15 kişilik guruplar halinde hükümlülere seminer verilmesi planlanıyor" diye konuştu.
İmza protokolünde konuşan Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Bilgin ise protokol hakkında bilgilendirmede bulundu. Bilgin, "Bütün suç işleyenler ve haklarında kesin mahkumiyet kararı olanların tamamı infaz kurumunda özgürlüklerinin kısıtlanması sureti ile infazlarını çekmesinler istiyoruz. Bazı suçları işleyen hükümlüler cezalarını okul boyayarak, ağaç dikerek, dikilen ağaçların bakımını yaparak topluma faydalı işler yapsınlar topluma katkı sunarak da mutlu olsunlar, daha önce bu anlatımları bizler Amerikan filmlerinde görürdük şuanda bizim denetimli serbestlik şube müdürlüklerimiz bu konuda çağı yakalamış durumda inşallah daha güzel olur" ifadelerini kullandı.