Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, dünyada ender rastlanan ters laleye büyükşehir olarak sahip çıkmaya devam edeceklerini söyledi.
Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Hayrettin Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, ‘7. Hayrettin Mahallesi Ters Lale Yayla Şenliği’ düzenledi. Şenlik alanında sevgi gösterileri ile karşılanan protokol üyeleri bir süre vatandaşlarla sohbet etti. Ağlayan gelin olarak da bilinen ters lalenin geçmişinin anlatılmasının ardından Başkan Zolan, şenlikte yaptığı konuşmada, Hayrettinlileri değerlerine sahip çıktığından dolayı tebrik etti. Hayrettin Mahallesi’nin nefes aldıkları bir yer olduğunu ifade eden Başkan Zolan, "Çünkü Hayrettin özümüzün, değerlerimizin güzelliklerimizin yaşatıldığı yer. Onun için burada özümüzü hissediyoruz ve kendimize geliyoruz. Tüm Hayrettinli kardeşlerimizin de bugün burada olması ondan olsa gerek" dedi.
Başkan Zolan, sözlerini şöyle tamamladı: "Biz değerlerimize büyükşehir olarak sahip çıkmaya, daha da güzelleştirmeye, tüm Türkiye’ye, dünyaya duyurmaya ve herkesi bu değerlerle buluşturmaya gayret ediyoruz. Gayretlerimiz de artarak devam edecek. İnşallah değerlerimize hep beraber sizlerle birlikte sahip çıkmaya devam edeceğiz. Böyle bir güzelliği böyle bir değeri bizlere emanet ettiğiniz, katkı sağlamamıza ve her türlü imkanlarımız seferber etmek konusunda bizlere görev verdiğiniz için ben sizlere teşekkür ediyorum. İnşallah yarın daha güzel olacak. Denizlimiz, ülkemiz ilelebet bu değerleriyle güzellikleriyle sımsıkı yaşayacak."
Şenlik kapsamında, Denizli Büyükşehir Belediyesi Konservatuvar Sanatçısı Hakan Eyiden ile Denizli Büyükşehir Belediyesi Çocuk Halk Dansları Topluluğu sahne aldı. Çocuk Halk Dansları Topluluğunun gösterisi büyük alkış aldı. Daha sonra Bakan Zeybekci ve beraberindekiler dünyada ender rastlanan ters lale bahçesinde incelemelerde bulundu. Yöreye özgü gıngırcıka binenleri izleyen protokol, vatandaşlarla bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.