KYK Burs İşlemleri neler yapılacak, KYK Öğrenim Kredisi ve Burs Onay İşlemleri. KYK Burs müracaatları sonuçlandı. Sonuçlara kyk.gov.tr adresinden ulaşabilirsiniz. 

Burs ve öğrenim kredisi almaya hak kazanan öğrenciler https://www.turkiye.gov.tr/ resmi web adresine 17.12.2013 tarihinden sonra e-devlet şifresi ile giriş yaparak burs ve kredilerini onayladıklarını bildirmeliler. KYK Öğrenim kredisi veyahut KYK burs almaya hak kazanan üniversite öğrencileri Burs onay işlemlerini yapacaklardır. 
Peki Burs onay işlemleri nasıl yapılacak, KYK Burs ve kredi onay işlemleri Bahsi geçen e- devlet şifresini 18 yaşını tamamlamış adaylar ptt şubelerinden edinebilirler. Ancak hak kazanılan burs veya krediyi almayı arzu etmeyen öğrenciler yukarıdaki belirtilen onaylama işlemini gerçekleştirmemeliler. 
Şayet bu işlemi gerçekleştirmişler ise süre dolmadan sistemden iptal etmeliler. İptal etme müddetini geçiren öğrenciler hak kazandıkları burs veya krediyi almayı arzu etmediklerini anlatan dilekçe yazıp, '' söğütözü semti 2176 sokak No:25 06520 Çankaya-Ankara" adresine acilen iletmeliler. 18 yaşına girmemiş adaylar ise aileleri veya kanuni vasileri ile birlikte taahhütnamelerini en yakın KYK müessesenine zamanla iletmelidir. Ancak şuda belirtilmelidir ki öğrenciler tahattütnamelerini onaylasalar da burs ve kredi almaya net hak kazanmaz. Talebelerin bu süre içinde ferdi bilgilerinde değişme meydana gelmiş ise Kyk müessesenine bildirilmelidir. Burs ve kredi almaya hak kazanmış ve taahhütnamelerini onaylamış öğrenciler ödemelerini hangi T.C. Ziraat bankası şubesinden alabileceğini www.kyk.gov.tr resmi web adresinden sorgulatabilirler.


Ziraat Bankası ödemelerle ilgili olarak aşağıdaki açıklamayı yayınladı;
 11.01.2015 tarihine kadar e-devlet şifresi ile kredi/burs taahhütnamesini onaylayan öğrenciler kredi/burs ödemelerini ve bankkartlarını TCKN son hanesine göre 19.01.2015-23.01.2015 tarihleri arasında hesaplarının açıldığı/açılacağı Şubelerimizden alabileceklerdir. Kart teslimleri yalnızca öğrencilerin kredi/burs hesabının açıldığı Şubemizce gerçekleştirilebileceğinden sorgulama sonucunda öğrenilen Şubemize aşağıda belirtilen tarihlerde veya daha sonraki tarihlerde müracaat edilmesi gerekmektedir. 16.01.2015 tarihinden sonra TCKN ile de sorgulama yapılabilecektir.