Düzce’de Cuma namazı çıkışında vatandaşlar Fransa’da Hz. Muhammed’e hakaret içerikli karikatürler yayınlayan Charlie Hebdo Dergisi’nden bazı bölümleri yayınlayan Cumhuriyet Gazetesi’ne tepki gösterdi.
Düzce’de İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği (İHH) tarafından organize edilen protestoda Cedidiye Camii önünde Cuma namazı çıkışında Hz. Muhammed’e hakaret içerikli karikatürler yayınlayan Charlie Hebdo Dergisi ve Cumhuriyet gazetesine tepki gösterildi.
Düzce İHH Başkan Yardımcısı Ali Kasım tarafından basın açıklaması yapıldı. Ali Kasım, “Milyonlarca Müslüman’ın ölümüne yol açan caniler terörü lanetlemek için küresel işbirliği çağrısı yapıyorlar. Yeryüzü canileri cinayetten şikayetçi oluyorlar. Bu ne yaban çelişki ya Rabbi? Müslüman terörist siz masumsunuz öyle mi? Fransa sömürgeleştirdiği 21 ülkede gerçekleştirdiği cinayetlerin hesabını hangi mahkemede verdi. Ya büyük Britanya İmparatorluğu? Kaç milyon insanın alın terini, emeğini ve kanını sömürerek bu günlere geldiğiniz unutulur mu sanıyorsunuz? Biz bu filmi daha öncede gördük. No oldu da şimdi savaş kendi ülkelerine taşınınca birden terör karşıtı kesildiler. Ne oldu birden kendi Çarlilerini Müslümanların üstüne salıp sonrada taşlanmasına seyirci kaldılar. Onlar iyi bilsin ki Allah Resulüne hakaretleri sürecek olursa akın akın Fransa’ya gelir onları kubur farelerine denk bir hayatı yaşatırız. Duyun ey kafirler, duyun ey Allah ve Resulüne düşmanlıkta yarışanlar. Sizi Ebu Cahillerin başına geleni müjdeliyoruz. Sizi Kab Bin Eşrefin başına gelenleri müjdeliyoruz. Lebbeyk, Lebbeyke Ya Resul Allah canlarımız feda sana, mallarımız feda sana, evlatlarımız feda sana senin incinmene gönlümüz razı olmaz sana dil uzatılmasına kalbimiz dayanmaz” dedi.
Memur-Sen Düzce İl Başkanı Orhan Kılıç ise “Müslümanların başına bir çorap örülmek isteniyor. Ama artık biz bunu yemiyoruz. Çünkü biliyoruz ki olayı tezgahlayanda kendileri, öldürün de kendileri, bir gün sonra görüyoruz ki operasyonu yürüten komiserlerde kendilerinden. Bu tezgahı Türkiye’ye taşıyan utunmaz bir gazete vardı aa dün onun yanında maalesef trajı bir milyon olarak övünülen Müslümanları sömüren bir gazetede onun hamiliğine soyunmuş. Onu da buradan kınıyoruz. Sözü uzatmadan sembolik olarak bu gazeteleri yakacağız” dedi.
Konuşmaların ardından Cumhuriyet, Yurt ve Zaman gazeteleri yakıldı. Bunun sonrasında ise kalabalık tekbir sesleri ile Anıtpark’a kadar yürüdü. Yürüyüş olaysız bir şekilde son buldu.