15 Ağustos 2014’de kurulan Çoğulcu Demokrasi Partisi’nin (ÇDP) ilk İstanbul Toplantısı 11 Ocak Pazar günü yapılıyor.
Kurucu üyelerinden Günsel Avcı, Çoğulcu Demokrasi Partisi’nin (ÇDP), Türkiye’nin etnik ve kültürel sorunlarının çözümü amacıyla başlatılan, demokratik açılım sürecinde görmezden gelinenlerin de haklarını savunmak için Türkiye siyasetindeki yer aldığını söyledi.
ÇDP’nin, tüm kimliklerin eşit haklara sahip olacağı çok kültürlü, tam demokratik bir toplum düzenini savunduğunu, insanın doğuştan gelen temel hak ve özgürlüklerine değer verdiğini belirten Avcı, şöyle konuştu: “ÇDP, farklılıkları kabullenip bunlara saygı duyar ve toplumsal uzlaşıyı birlikte yaşamanın vazgeçilmez temeli olarak kabul eder. Gerçek demokrasinin hiçbir sınırlandırmaya tabi tutulmadan hayata geçirilmesinden yanadır. ÇDP, çoğunlukçu demokrasiyi red ve çoğulcu demokrasiyi hakim kılmayı hedeflemektedir. ÇDP, öncelikle, ezilen, horlanan, görmezden gelinenler ile yok sayılan ve yok oluşa mahkum edilen grupların sistem içerisinde, yasal güvence kazanmış, eşit haklara sahip, saygın bir unsur olarak yer almaları için mücadele eder. Toplumsal barışı sağlayarak tüm insanların mutluluğunu artıracağına inandığı çoğulcu demokratik düşünce anlayışının yaygınlaşması ve buna uygun politikalar üretmeyi misyon edinmiştir.”
ÇDP’nin, devletin temel görevinin, vatandaşlarının can ve mal güvenliği ile doğal hak ve özgürlüklerini savunmak olduğuna inandığını anlatan Avcı, şunları söyledi: “Devlet her türlü düşünceye karşı nötr ve eşit mesafede durmalıdır. ÇDP, anayasalı değil, anayasal devletten yanadır. ÇDP hukukun üstünlüğüne inanır, çoğulcu, adil, demokratik, temel hak ve özgürlükleri genişleten bir anayasayı savunur. ÇDP her türlü asimilasyona karşıdır. Mevcut tüm kimliklerin yaşama ve kendini geliştirme hakkını savunur.”
"Bütün Anadiller Kutsaldır”
Anadilleri kutsal sayan ÇDP’nin, anadili öğrenme ve öğretmenin sadece bireysel değil, toplumsal bir hak olduğuna inandığını anlatan Günsel Avcı, sözlerini şöyle sürdürdü: “Anadillerin yok olmaması için devletin tüm imkânlarının halklar arasında eşit ve adilce kullanılmasını savunur. ÇDP, AB sürecinin ülkenin demokratikleşme sürecindeki katkılarının farkındadır. AB’ne katılımı ve buna yönelik olarak yapılan reformları destekler ve bu sürecin aktif bir katılımcısı olmayı önemser. ÇDP, ülke sorunlarına yönelik çözüm önerilerini, sosyal konularda çoğulcu, eşitlikçi ve özgürlükçü bir yaklaşımla; devletin işleyişi ile ilgili konularda ise demokrasiyi ve hukuk devletini esas alarak üretir.”
Günsel Avcı, büyük katılımlı ilk İstanbul Toplantısının 11 Ocak Pazar günü saat 13:00 de, Şişli Grand Cevahir Otel’de gerçekleşeceğini açıkladı.