Konya Ticaret Odası (KSO) Başkanı Selçuk Öztürk ve Yönetim Kurulu Üyeleri, 21. Olağan Genel Kurul sonrası MÜSİAD Konya Şube Başkanı Dr. Lütfi Şimşek ve Yönetim Kurulu’na ziyarette bulundu.
Sözlerine ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek başlayan Dr. Lütfi Şimşek, “MÜSİAD Konya Şubesi olarak kurulduğumuz günden bugüne kadar gerek Konya’mızın ve gerekse de şehrimizin gelişimine katkıda bulunmak amacıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yurtdışı, yurtiçi iş gezilerimizle, fuar organizasyonlarımızla üyelerimizin ve Konyalı sanayicilerimizin ticaret hacimlerini artırmaya yönelik faaliyetler gerçekleştiriyoruz. Şube olarak bu faaliyetlerimizi gerçekleştirirken Konya’mızın tüm yapıtaşlarıyla istişare etmeye ve işbirliği içerisinde olmaya özen gösteriyoruz. Konya’mızın yıllardır yakaladığı birlik ve beraberlik ruhuna uygun bir şekilde hareket etmek temel prensiplerimiz arasında yer alıyor. Ülkemizin içinde bulunduğu bu yeni dönemde önüne koyduğu hedeflere ulaşması için Konyalı sanayiciler olarak daha fazla üretmeli ve Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu’nun merkez şehir olarak tanımladığı şehrimizin yeni dönemde daha fazla gelişmesi için yeni projelere imza atmalıyız. Bizler Konya’mızın sorunlarını ve çözüm önerilerini her platformda dile getirmeye devam edeceğiz. Bu sorunların çözümü noktasında ancak birlikte hareket edersek daha hızlı çözüme ulaşırız. Çünkü bizler tüm dinamiklerimizle birlikte Konya’yız. MÜSİAD Konya Şubesi olarak yeni dönemde de birlikte hareket etmeye ve çözüm üretmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
MÜSİAD Konya Şube Başkanı Dr. Lütfi Şimşek’e ve Yönetim Kurulu Üyelerine hayırlı olsun dileklerini ileten KTO Başkanı Selçuk Öztürk ise, “Sivil toplum kuruluşları görüşleri ile duruşları ile bir topluma yön veren kurumlardır. MÜSİAD Konya Şubesi de, geçmiş dönemlerde gerek şehrimizin ve gerekse de ülkemizin ekonomik, sosyal, siyasal ve kültürel gelişiminde önemli görevler üstlenerek bu misyonu layıkıyla gerçekleştiren kurumların başında gelmektedir. MÜSİAD, Konya’da her dönemde birleştirici güç olmuştur. MÜSİAD Konya Şubesi’nin geçmişte olduğu gibi bugün de yeni Türkiye’nin inşası için çalışmalarını sürdüreceğine olan inancımız tamdır. 2023 vizyonu için ülkemizin önüne koyduğu 500 milyar dolarlık ihracat hedefine Konya olarak 15 milyar dolarlık katkı yapılması hedefi doğrultusunda hepimize büyük sorumluluklar düşmektedir. Bu hedefin gerçekleşebilmesi için hep birlikte hareket etme kültürümüzü sürdürmeliyiz. Ülkemizin geçmişte ne badirelerden geçtiği hepimizin malumudur. Millet olarak çok zorlu süreçlerden geçtik ve büyük bedeller ödedik. Günümüzde baktığımızda ise ülkemiz hem büyüyen ekonomisiyle hem de gelişen demokrasisi ile bölgesinde ve dünyada sözü dinlenen ülkeler arasında yer alıyor. Ülkemizin yeni dönemde üstlendiği bu misyonun gerçekleşmesi için, sivil toplum kuruluşları, üniversiteler, odalar kısacası Konya’mızı oluşturan tüm dinamikler olarak daha çok çalışmalıyız” ifadelerine yer verdi.