Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü tarafından orman işletme şeflerine yönelik düzenlenen eğitim semineri Ilıca Eğitim Merkezi’nde başladı.
Ilıca Eğitim Merkezi’nde düzenlenen hizmet içi eğitim seminerine, Orman Bölge Müdürü İbrahim Ergüven, Bölge Müdür Yardımcısı Cezmi Özel, Şube Müdürleri ve Bölge Müdürlüğü bünyesinde görev yapan İşletme Şefleri katıldı. İki grup olarak yapılacak olan eğitim seminerinde bir hafta sürecek.
Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı İşletme Müdürlüklerindeki teknik personelin mesleki ve teknik bilgilerini geliştirmek amacıyla düzenlenen seminerde; tüm şube müdürleri kendi konuları ile ilgili önemli konularda sunum yaptılar.
Mevzuat ve yönetmelikler konularında detaylı bilgiler verilirken, şubelerin mevzuatlarının önemli noktaları üzerinde duruldu. Eksikler, yapılanlar ve yapılacaklar ele alınırken, uygulamada karşılaşılan sorun, aksaklık ve tereddütler üzerine duruldu.
Orman Bölge Müdürü İbrahim Ergüven, “Tüm şeflerimizin mevzuata vakıf, konularına hakim olmasını istiyoruz. Şeflerimiz 2014 yılında büyük gayret gösterdiler. Mesleki eğitim, başarının ilk adımıdır. 2015 yılında da daha güzel bir sezon geçireceğimize inanıyorum“ dedi.
Ormancılık faaliyetlerinin daha etkin ve verimli yürütülmesi amacıyla; Bölge Müdürlüğü emrinde görevli şeflerin bilgi ve becerilerini geliştirmek ve verimliliklerini artırmak amacıyla düzenlenen eğitim tüm katılımcılar tarafından da memnuniyetle karşılandı.(EFE)