Antalya’nın Manavgat İlçe Müftülüğü’nün gençleri ve çocukları cemaatle namaza alıştırmak, cami cemaatini kaynaştırmak amacı ile hayata geçirdiği ’Haydi, Hep Birlikte Ailecek Sabah Namazına’ etkinliği yoğun ilgi görüyor.
Biniciler Cami’nde kılınan sabah namazının ardından cemaatle sohbet eden İlçe Müftüsü Hasan Hayri Yaşar, Peygamberimizin (sav) doğumundan ve O’nu sevmenin öneminden bahsetti.Müslüman Anadolu insanın Peygamber sevgisinden örnekler veren Yaşar, "İslam toplumları içerisinde Hz. Muhammed’i en çok seven toplum Anadolu insanıdır dersek yanlış söylemiş olmayız. Çünkü Anadolu insanı O’na bağlılığından dolayı çocuklarına O’nu hatırlatacak isimler vermektedirler. Erkek çocuklarına Mehmet, Ahmet, Mahmut ve Mustafa isimlerini tercih etmişlerdir. Bir inceliğe de dikkat ederek çocuklarına ’Muhammed’ ismi verecek olursa, ağızlardan çıkabilecek nahoş ifadeden dolayı Efendimize saygısızlık olmasın diye daha çok Mehmet ismini koymayı uygun bulmuşlardır. Bilindiği gibi ‘Gül’ Peygamberimizin (sav) simgesi olduğu için kız çocuklarına Gül, Güldane, Gülser, Gülseren, Güllü, Ayşegül, Fatmagül gibi isimler verilmesinin sebebi de Peygamber sevgisidir. Milletimiz ordusuna, adeta Hz. Muhammed (sav) gözüyle bakılmasından dolayı ‘Küçük ve sevimli Muhammed’ manasına gelen ‘Mehmetçik’ ismi verilmiştir. Asker ocağı da ‘Peygamber Ocağı’ olarak adlandırmıştır" dedi.
Topkapı Sarayı’nda mukaddes emanetlerin bulunduğu dairede yüzyıllar boyunca 24 saat Kur’an okunduğunu belirten Yaşar, "Asırlar boyunca Kudüs, Mekke ve Medine halkı desteklenirken ‘Harameyn’ vakıfları kurulmuştur. Üç aylar geldiğinde Anadolu insanının katkısıyla, Kudüs, Mekke ve Medine’deki Müslümanlara ulaştırılmak üzere para, kumaş gibi kıymetli eşyaların gönderildiği ’Surre Alayları’ tertip edilmiştir" diye konuştu. Gerçek Peygamber sevgisi için bunların yeterli olmadığını, gerçek sevginin O’na uymakla, O’nun izinden gitmekle mümkün olabileceğini belirten Yaşar, "Cenab-ı Hakk Ayet-i Kerimesi’nde ‘De ki: Eğer Allah’ı seviyorsanız bana uyun ki, Allah da sizi sevsin ve günahlarınızı bağışlasın Allah çok merhametli ve bağışlayıcıdır’ buyurmaktadır. Peygamberimiz efendimizi (sav) nefsimizden, anamızdan, babamızdan ve çocuklarımızdan daha fazla sevmedikçe gerçek iman etmiş olamayız" ifadelerini kullandı.
Yaşar, "Geçen hafta Çolaklı’da Hacı Saadet Kurt Cami’nde, bu hafta Biniciler Cami’nde etkinliğimizi gerçekleştirdik. Gelecek hafta Şelale Cami’nde gerçekleştireceğimiz etkinliğimize tüm halkımızın iştirak etmelerini bekliyoruz" dedi.