Etkili olan kar yağışı nedeniyle çok sayıda elektrik direğinin yıkıldığı Kastamonu’da Vali Şehmus Günaydın, TEDAŞ yetkilileriyle görüştü.
TEDAŞ Genel Müdür Yardımcısı Orhan Gayretli, TEDAŞ Genel Müdürlüğü Kriz Yönetim Müdürü Murat Taşpınar, Başkent EDAŞ Dağıtım Operasyonları Direktörü Oğuzhan Özsürekçi, Başkent Kuzey Dağıtım Operasyonları Bölge Müdürü Mehmet Cemal Amucaoğlu, Kastamonu Dağıtım Operasyonları Müdürü İbrahim Turhan, Başkent Scada Şebeke Yönetim Müdürü Osman Nuri Çalışkan’dan oluşan heyet, Vali Şehnus Günaydın’ı ziyaret ederek yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler verdi.
Vali Günaydın’ın talebi üzerine, son günlerde Kastamonu’da sıklıkla yaşanan elektrik kesintilerinin çözümü için gerekli olan daha yoğun çalışmaların başlatılmasına karar verildi.
Kastamonu’da çeşitli bölgelerinde zaman zaman ve daha sonra da yaşanabilecek herhangi aksaklıklar için vatandaşın mağdur olmaması açısından gerekli önlemlerin alınmasını isteyen Vali Günaydın, TEDAŞ yetkilileriyle durum değerlendirmesi yaparak, alınan kararlar karara bağlandı.
Bu itibarla, Başkent EDAŞ tarafından gerçekleştirilen ihale ile kalıcı çözüm sağlanması adına sorunlu bölgelere ekipler intikal ettirilerek, yönlendirilen bölgelerde çalışmaların hızlandırılması planlanıyor. Ayrıca hasar almış elektrik şebekelerinin yenilenmesi içinde gerekli çalışmalar sürüyor.