Gece hava sıcaklığının eksi 3 dereceye kadar düştüğü Adana’da çadırda yaşamak zorunda kalan Suriyelilerin dramı yürek burkuyor.
Suriye’de yaşanan iç savaşta Esad’ın attığı varil bombalarda ölmemek için vatanlarında her şeyi geride bırakıp Adana’ya gelen Suriyelilerin yaşam mücadelesi görenleri üzüntüye boğuyor. Son zamanlarda Sibirya soğuklarının yaşandığı Adana’da gece eksi 3 dereceye kadar düşen hava sıcaklığında evler bile zor ısınırken Suriyeliler naylon çadırlarda yaşamak zorunda kalıyor.
Yüreğir ilçesine Halep’ten gelen ve bir sulama kanalı kenarına yerleşen 6 çocuklu Zeliha Muhammet soğuk havaya rağmen çadırda yaşamak zorunda olduklarını belirtti. Çadırın içinde yakılan közde ısınan ve bütün işlerini bu közle yapan Muhammet, Adana’nın bir haftadır devam eden soğuk havasının Esad’ın attığı bombalar kadar zararlı olmadığını en azından burada bomba nedeniyle ölüm korkusu olmadığını söyledi. Zeliha Muhammet, "Ancak burada da çocuklarım gece çok üşüyor. Topladığımız çalılarla soba yakıyoruz ancak çadır ne kadar ısınırsa o kadar ısınıyor. Esad bizim bütün hayatımızı alt üst etti. Kendi iktidarı için biz yabancı ülkelerde böyle rezil oluyoruz" dedi.