Donanma Komutanı Koramiral Veysel Kösel, “Deniz Yıldızı Tatbikatı-2015” kapsamında geldikleri Samsun’da Atatürk Anıtı’na çelenk koydu.
Deniz Yıldızı-2015 tatbikatı, Deniz, Hava Kuvvetleri ve Sahil Güvenlik Komutanlığı yüzer, dalar ve uçar birliklerinin katılımı ile Poyraz-1/2015 tatbikatıyla iştirakli olarak 6-16 Nisan 2015 tarihleri arasında Marmara Denizi ve Karadeniz’de icra ediliyor. Deniz Yıldızı-2015 tatbikatına; Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’ndan 6 fırkateyn, 3 korvet, 5 hücumbot, 2 denizaltı, 7 lojistik destek gemisi, 2 karakol gemisi, 3 deniz karakol uçağı, 7 helikopter, Hava Kuvvetleri Komutanlığı’ndan av/bombardıman uçakları ve havadan ihbar kontrol uçağı, Sahil Güvenlik Komutanlığı’ndan 2 arama kurtarma gemisi, 4 sahil güvenlik botu ve 1 arama kurtarma helikopteri katılıyor.
Tatbikat kapsamında 6 savaş gemisi Samsun Limanı’na demir attı. Donanma Komutanı Koramiral Veysel Kösel ve beraberindeki komutanlar Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı okunması ile tören sona erdi.