Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Van Milletvekili Kayatürk, “Çözüm süreci derken bizim kastettiğimiz bin yıllık kardeşliğin kıyamete kadar devamıdır. Türkler, Kürtler bütün Anadolu nasıl yeni bir geleceğe adım attılarsa o günden bugüne bu kardeşlik etle tırnak gibi olmuştur” dedi.
Seçim çalışmaları kapsamında çalışmalarını aralıksız sürdüren AK Parti Van milletvekili adayları Edremit ilçe teşkilatı tarafından büyük bir kalabalık coşkusuyla karşılandı. Beraberinde Ak Parti Van milletvekilleri Faruk Alpaslan ve Hamdullah Şevli’nin bulundu programda bir konuşma yapan AK Parti Van Milletvekili ve adayı Burhan Kayatürk, “Türkler, Kürtler bütün Anadolu nasıl yeni bir geleceğe adım attılarsa o günden bugüne bu kardeşlik etle tırnak gibi olmuştur. Etle tırnağı birbirinden ayırabilirler mi? Etle tırnağı bir birinden koparabilirler mi? Gönüllerimizi bölebilirler mi? İşte AK Parti gönülleri bir araya getirmeye gayret eden bir partidir. Türkiye’nin her yerinden insan onuru diyen hangi partidir? Son 12 yıl içinde özgürlükleri getiren hangi partidir? Başörtüsü yasağını kim kaldırdı? Onlar konuşur AK Parti yapar. Bu topraklarda güzel Türkçemizde, Kürtçemizde asırlarca bir arada yaşadı” dedi.
“TÜRKİYE’DE ARTIK BASKI İLE İNSANLARI SUSTURMAK MÜMKÜN MÜ?”
Bu memlekette Türkçe ile Kürtçe’nin asırlarca yan yana yaşadığını dile getiren Kayatürk, “Çözüm süreci, seçim sonucu ne olursa olsun hedefine ulaşacaktır. Çözüm süreci artık millete mal olmuştur. 7 Haziran’da sizin vereceğiniz oylarla yepyeni bir dönem başlayacak. Yeni bir anayasa, özgürlükler ülkesi, yeni Türkiye’ye doğru hep birlikte yürüyeceğiz” dedi.