Enerji Verimliliği Haftası nedeniyle Dicle EDAŞ tarafından, elektrik enerjisinin daha verimli kullanılabilmesi ve bu enerji kullanılırken tasarruf edilmesi maksadıyla gerçekleştirilen etkinlikler sürüyor.
Dicle EDAŞ tarafından Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak’ta halkın dikkatini enerji verimliliği konusunda yoğunlaşmasını sağlayabilmek amacıyla 150 bin adet Türkçe ve Kürtçe broşür dağıtıldı. Enerji verimliliği konusunda ilköğretim 1. kademe öğrencileri arasında resim yarışması da düzenleyen Dicle EDAŞ, ayrıca bilim insanları, sivil toplum kuruluşları ile resmi ve özel kuruluşların temsilcilerinin de katıldığı bir de panel düzenledi.
Dicle EDAŞ görevlileri, hafta nedeniyle ilköğretim okullarını da ziyaret etti ve minik öğrencilere enerji tasarrufunu anlattı. Diyarbakır’da da Dicle EDAŞ Halkla İlişkiler yöneticisi Esra Arslan, enerji verimliliği konulu yarışmada yaptığı resim ile birinciliği kazanan 3. sınıf öğrencisi Şükrü Adıyaman’ın okulu Ali Kuşçu İlköğretim Okulu’nu ziyaret etti. Okuldaki öğrencilere Dicle EDAŞ tarafından hazırlanan broşürleri dağıtan Arslan, öğrenciler ile broşürde yer alan elektrik enerjisinin nasıl verimli kullanılacağı, elektrik enerjisinden nasıl tasarruf edilebileceği gibi konularda sohbetler etti.