Mersin, İstanbul Feshane’nin ardından Ankara’da da tanıtım atağına geçiyor. Mersin Valiliği himayesinde, Mersin Büyükşehir Belediyesi organizasyonu ve “Yeryüzü Cenneti Mersin” sloganıyla Ankara Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) gerçekleştirilecek Mersin Tanıtım Günleri’nde geri sayım başladı.
Ankara AKM’de 12-15 Mart 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilecek Mersin Tanıtım Günleri ile ilgili hazırlıklar devam ediyor. Ankara’da “Yeryüzü Cenneti Mersin” sloganıyla düzenlenecek “Mersin Tanıtım Günleri”nde, Mersinli sanatçı Musa Eroğlu’nun da yer aldığı sanatçıların konserleri, tantuni, kerebiç, cezerye, narenciye, şalgam ikramları, eğlenceler, davullar ve türkülerle Mersin’in sesi yükselecek.
Mersin Valiliği himayesinde, Mersin Büyükşehir Belediyesi organizasyonunda gerçekleştirilecek olan “Mersin Tanıtım Günleri” ile ilgili yazılı bir açıklama yapan Mersin İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Bahaettin Kabahasanoğlu, hedeflerinin, Mersin’in kültür, turizm, tarım ve ticaret potansiyelinin tanıtılması olduğunu belirtti. Tanıtım Günleri hazırlıklarının sürdüğünü dile getiren Kabahasanoğlu, “Şehrimizin fuarlar, festivaller ve tanıtım günleriyle hafızalarda kalması, kültür ve sanat faaliyetleriyle hatırlanması, turizmde de potansiyelinin karşılığını alması için yoğun bir çaba gösterilmektedir. Tanıtım materyalleri hazırlanmakta, ulusal ve uluslararası fuarlarda şehrimiz temsil edilmekte, sivil toplum kuruluşları ve yerel yönetimlerle işbirliği içinde hazırlıklar sürdürülmektedir” dedi.
Mersinlilere, Ankara ve çevre illerdeki tüm dostlarına ulaşarak Mersin Tanıtım Günleri’ne davet etmeleri çağrısı yapan Kabahasanoğlu, “Musa Eroğlu’nu, Yıldız Çam’ı, Mersinli İsmail’i, Yahya Doray’ı, Kent Orkestrası eşliğinde Kadir Somer’i ve yöresel sanatçıları dinleyecek, Devlet Halk Dansları Topluluğu’nun gösterisi ile Mersin Olgunlaşma Enstitüsü’nün ‘Yöresel Kıyafetler Defilesi’ni izleyecek, fotoğraf sergilerini gezecek, halkoyunlarına eşlik edecek, eski dostlarınızla hasret giderecek, tantuni, kerebiç, cezerye, narenciye, turunç reçeli, çilek, muz, sıkma börek ve şalgama ‘hayır’ diyemeyeceksiniz” ifadelerini kullandı.
Tüm Mersinli hemşehrileri Tanıtım Günleri’ne davet eden Kabahasanoğlu, şunları kaydetti: “Bir yeryüzü cenneti ve açık hava müzesi olan Mersin, 4 mevsim turizme hizmet sunabilecek potansiyelini İstanbul’dan sonra 12-15 Mart 2015 tarihleri arasında Ankara’da da sergileyecek. Davullar çalacak, türküler söylenecek, sesimiz yükselecek. Mersin, Ankara’da dile gelecek.”