Mustafa KOZAK/ ANTALYA, () - ANTALYA'da CHP'nin 4'üncü sıra milletvekili adayı Mustafa Akaydın'ın, Büyükşehir Belediye Başkanlığı dönemde dikiş kutusu dağıtıp araç kiralayarak, belediye kaynaklarını kendi propagandasını yapmak için kullandığı iddiasıyla belediye bürokratlarıyla birlikte yargılandığı dava 21 Eylül'e ertelendi.
Antalya'da 30 Mart yerel seçimleri öncesinde, Büyükşehir Belediye Başkanı sıfatıyla Mustafa Akaydın'ın fotoğraflarının bulunduğu dikiş kutuları dağıtıldı. Kutunun üzerinde Mustafa Akaydın'ın 'Kentimizi tanımak ve geleceğimizi korumak adına Antalya'nın güzelliklerini hep birlikte yaşamaya devam edeceğiz' sözüne yer verildi. Belediye bütçesiyle Akaydın'ın 30 Mart seçimleri için kendi propagandasını yaptığını ileri süren avukat Tolga Karataş, bunun suç olduğunu belirterek Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'na ihbarda bulundu.
Ak Parti İl Başkanlığı da Antalya Büyükşehir Belediyesi imkanlarıyla kiralanan araçlarla Mustafa Akaydın'ın propagandasının yapıldığı iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusu üzerine dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Kültür Hizmetleri Daire Başkanı Adem Akyürek, Halkla İlşkiler Daire Başkanı Akgün Keskin Sakarya ile Sağlık İşleri Daire Başkanı Yıldız Oral hakkında dava açıldı.
Antalya 26'ncı Asliye Ceza Mahkemesi'nde Akaydın ile belediyenin üç bürokratı hakkında açılan davanın üçüncü duruşması yapıldı. İlk 2 duruşmaya katılan sanıklar savunmalarında suçlamaları kabul etmemişti. Üçüncü duruşmaya ise sadece sanık avukatı Rumi Mercan katıldı. Akaydın ile diğer sanıkların avukatı Rumi Mercan, davaya konu araçlarla ilgili dönemin Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetleri Daire Başkanı Mediha İlknur Aygün'ün tanık olarak dinlenmesini talep ettiklerini söyledi.
Araçların propaganda amaçlı değil, Büyükşehir Belediyesi'nin hizmetlerinin tanıtımı için kiralandığını söyleyen Rumi Mercan, “Suç tarihi itibarıyla Mediha İlknur Aygün, Destek Hizmetleri Daire Başkanıydı. Söz konusu araçlar, bu dairenin oluruyla kiralanmıştır. Ayrıca davaya konu araçların belediye hizmetlerinin tanıtımı amacıyla kullanılacağı, seçimlere yakın bir tarihte bunun sakınca oluşturup oluşturmayacağı konusunda iç denetçilerden ve müfettişlerden görüş alınmıştır. Olumlu görüş alınması üzerine bu araçların kiralanması yoluna gidilmiştir. Tanık olarak dinlenmesini istediğimiz Mediha İlknur Aygün'den bu hususların sorulmasını istiyoruz. Tanığımızı gelecek duruşmada hazır edeceğiz" dedi.
Bunun üzerine mahkeme, halen Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin bir biriminde uzman olarak çalıştığı belirtilen dönemin daire başkanı Mediha İlknur Aygün'ün tanık sıfatıyla beyanının alınması ve seçim döneminde Mustafa Akaydın'ın propagandası için kullanıldığı iddia edilen 7 aracın kullanımı ve görevlendirilmesinin hangi birime ait ve kimin sorumluluğunda olduğunun bildirilmesi için Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne yazı yazılmasına karar verip duruşmayı 21 Eylül'e erteledi.

FOTOĞRAFLI