AK Parti İl Başkan Yardımcısı ve Tanıtım Medya Başkanı Arzu Yalçınalp dün gece CHP’li gençler tarafından AK Parti flamalarının kesildiğini iddia ederek duruma tepki gösterdi. Bu tavrın hiçbir şekilde izahının olamayacağını ifade eden Yalçınalp, "Siyasi ahlaka uymayan bir vandalizm ile karşılaşılmıştır" dedi.
CHP’nin kendi oyunu artırmak için değil de HDP’nin barajı geçmesi için kampanya yürüttüğünü kaydeden Yalçınalp "Dün akşam Trabzon siyaseti, bugüne kadar görülmemiş bir siyasi vandalizmle karşılaşmış ve garip bir şekilde CHP İl Başkanlığı yavuz hırsız ev sahibini bastırır misali bu olaydan dahi kendilerine siyasi rant elde etme çabası içine girmiştir. Anlaşılmıştır ki HDP ile işbirliği, CHP’nin huylarına da yansımıştır. CHP’nin, kendi oyunu arttırmak için değil de HDP’nin barajı geçmesi için Trabzon’da yürüttüğü kampanya, siyasi vandalizm olarak dün gece tezahür etti. Trabzon halkını rahatsız eden CHP-HDP flörtü sonrası hızla oy kaybederek eriyen CHP, bu durumdan kurtulmak için gerginlik arayışına girmiştir. Akıllarına ilk gelen şey, AK Parti bayraklarını söküp gençlik kollarına saldırıp kaçmak ve daha sonra da “bizi kovaladılar diye açıklama yapmak olmuştur. AK Parti Gençlik Kolları’nın yaklaşık bir haftadır büyük emek harcayarak astıkları afiş ve bayraklar, dün gece geç saatlerde kimliği gayet de belirli kişiler tarafından sabote edilmiş, kesilmiş ve siyasi ahlaka uymayan bir vandalizme maruz kalmıştır. Şehrimizin yolları, süsleme yapılacak yerleri bütün siyasi partilere açıktır ve eğer partilerin gençlik teşkilatı çalışıyorsa, çalışacak organizasyonları, arzuları, hevesleri varsa kendi partilerinin bayraklarını istedikleri şekilde asabilmektedir. Buna mukabil anlaşılıyor ki CHP Gençlik Kolları emek vermek yerine başkasının emeğini kıskanarak ve onu çalarak siyaset yapmayı tercih etmiştir. Daha bir ay öncesine kadar milletvekili aday listelerini beğenmediği için kendi il binasını işgal eden bir alt kademe teşkilatından da ancak böyle bir davranış beklenirdi. Garip olan şu ki partinin il binasını işgal eden bu gençlik kolu teşkilatına CHP örgütü tepki vermek yerine onların karşısında sinmiş, pusmuş ve verilen bu taviz, bugün böyle bir eşkiyavari tavrın ortaya çıkmasına neden olmuştur” ifadelerini kullandı.
“AK Parti, böyle kısır bir zihniyetin oluşturmaya çalıştığı kavga ortamına asla girmeyecektir” diyen Yalçınalp “Bayrakları ve afişleri kesmenin kendilerine oy kazandırmayacağını, AK Parti’ye de oy kaybettirmeyeceğini, siyasette başarıya giden yolun eşkıyalıktan değil, millete hizmet için proje üretmekten, siyasi görüş üretmekten ve milletin gönlüne girmekten geçtiğini hatırlatıyor, CHP ana kademe yönetiminin de çanak tuttuğu açık olan bu eylemi şiddetle kınıyoruz. Bu hadisenin cevabını ise Trabzon seçmeninin sandıkta vereceğini kendilerine hatırlatıyoruz" şeklinde konuştu.