Amasya Orman İşletme Müdürlüğü’nde personele özel harekatçı polisler tarafından teorik ve pratik silah kullanım eğitimleri verildi.
Ormanların korunmasında aktif olarak görev yapan orman muhafaza memurları, işletme şefleri, işletme müdürleri ve müdür yardımcılarına dağıtılan silahların bakımı ve kullanılması konusunda yayımlanan talimat üzerine Amasya Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şubesi’nde görevli polisler tarafından bir dizi eğitim düzenlendi.
Eğitimlerde silahın tanımı, taşımada ve muhafazasında dikkat edilmesi gerekli hususlar ile nişan almada dikkat edilecek noktalar ve silahlar hakkında teorik bilgiler sunu eşliğinde ayrıntılı olarak anlatıldı.
Eğitimin son aşamasında atış poligonunda teoride anlatılan bilgiler uygulamalı atış eğitimiyle desteklenerek personelin atış ve doğru nişan alma konusunda yeteneklerinin geliştirilmesine yönelik eğitim verilerek silahla atış talimleri gerçekleştirildi.
Müdürlük lokalindeki eğitimin çok faydalı geçtiğini anlatan Amasya Orman İşletme Müdürü Mustafa Kotil, Amasya Emniyet Müdürlüğü görevlilerine teşekkür etti.