Avrupa Birliği ERASMUS Plus Gençlik Değişim Projesi kapsamında Kayseri’ye gelen İtalya ve Romanya Gençlik Grubu, Vali Yardımcısı Mustafa Masatlı’yı makamında ziyaret etti.
Vali Yardımcısı Masatlı, kabulde yaptığı konuşmada, ziyaretten duyduğu memnuniyetini ifade ederek, ERASMUS Plus Gençlik Değişim Projelerini, gerek dostluk köprülerinin sağlamlaştırılması gerekse Kayseri’nin tanıtımı adına çok önemsediklerini belirtti.
Proje kapsamında, kültürler arası öğrenme yoluyla gençlere boş zamanlarda hobi alışkanlığı kazandırılmasının hedeflendiğini kaydeden Vali Yardımcısı Masatlı, gençlik grubunun Erciyes Kayak Merkezi ile Selçuklu Müzesi gibi Kayseri’nin kültürel mekânlarını ziyaret ettiklerini, ziyaretleri sırasında da el sanatları, ahşap ve seramik yapımı ile model uçak yapımı gibi çeşitli faaliyetlerin gerçekleştirme fırsatı bulduklarını söyledi.
Vali Yardımcısı Masatlı, günün anısına grup liderlerine “Soğanlı Bez Bebeği” ve “Kayseri Yürüyüş Rotaları ve Turizm Keşif Rehberi” kitabını hediye ederken, ziyaret toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.