Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KONESOB) binasında gerçekleştirilen istişare toplantısında pazarcı esnafının sorunları ve talepleri görüşüldü.
Toplantıya, Türkiye Sebzeciler, Meyveciler ve Seyyar Pazarcılar Federasyonu Başkanı Ali Karaca, KONESOB Başkanı Ali Osman Karamercan, Konya Pazarcılar Odası Başkanı Tahsin Öz ve esnaflar katıldı.
Programda konuşan Konya Pazarcılar Odası Başkanı Tahsin Öz, toplantıda Konya’daki pazarcıların sıkıntılarının, dertlerinin, belediyelerle olan sıkıntılarının, yapılan veya yapılacak olan hizmetlerin görüşüleceğini söyledi.
KONESOB Başkanı Ali Osman Karamercan ise konuşmasında, 84 odanın anlatmakla bitmeyecek sıkıntılarının bulunduğunu ve bundan dolayı birlik beraberlik içinde olmanın gerektiğini söyledi. Karamercan sözlerini, “Şu saatten sonra bir tane sorun olmaması lazım. Çünkü güzel bir Başbakan’ımız var” dedi.
Toplantıda pazarcıların en çok şikayet ettiği konu ise sosyete pazarlarının varlığı oldu. Toplantı, istişarelerin yapılmasının ardından sona erdi.