MHP Safranbolu İlçe Başkanlığını Muharrem Asker kazandı.
Mevcut ilçe başkanın aday olmadığı ve iki adayın yarıştığı kongrede 277 delegenin 207’sinin oyunu alan Muharrem Asker Safranbolu ilçe Başkanı olurken, Muharrem Kaba ise 70 oy aldı.
Düzenlenen kongreye, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Başkan Yardımcısı Fatma Danışman, MHP KarabÜK İl Başkanı Burhanettin Arslan ve ilçe başkanları ile delegeler katıldı.
Divan teşekkülü ve ardından saygı duruşı ile İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan kongrede konuşan başkan adayı Muharrem Kaba, “Safranbolu ilçe kongremizin amacı birlik ve beraberliktir. Biz Milliyetçiliğe ve bayrağına küfür edene karşı duracağız. Kuran-ı Kerim’i rehber edinmiş merhum Başbuğu’un eğitiminde geçmiş liderimiz Devlet Bahçeli ile Safranbolu’da yükselek bir bayrak olacağız. İktidara birlikte yüreyeceğiz. Emekleri boşa çıkarmadan milletvekili ve Belediye kalesini kuramaya talip olacağız. Biz kimsenin adamı değiliz. Biz Türk milliyetçiyiz ve davanın adamıyız” dedi.
HİZMET İÇİN ADAY OLDUM
Bir diğer aday Muharrem Asker ise, siyasi partilerin amacının millete hizmet olduğunu söyleyerek, “MHP Türk milletinin dün, bugün ve yarında en büyük güvencesi ve geleceğinin teminatıdır. MHP, milletimize hizmet etme hususunda gerek yerle bazda, gerek se TBMM’de milletimizi temsil etmesi açısından her türlü liyakat ve tecrübeye sahip 45 yıllık mazisi şan ve şerefle dolu bir siyasi partidir. Partime hizmet edebilmek için başkanlığa adaylığımı koydum. Bu dava bizden önce hizmet etmiş başkanlarımızın delegelerimizin ve üyelerimizin hepsi çok değerli. Amacımız Safranbolu’da MHP’yi yaklaşan genel seçimlerde birinci parti yapmak, parti içinde birliği, beraberliği kardeşliği sağlayarak kutlu hedefe MHP’nin tek başına iktidarına katkıda bulunmaktır. Amacımız, sen ,ben değil, MHP’de birliği sağlamaktır. Amacımız geçtiğimiz yerel seçimlerde çok az farkla kaybettiğimiz Safranbolu Belediye Başkanlığını kazanmak için gece gündüz demeden, Safranboluların emrinde MHP’ye hizmettir. Adaylığımda şahsımla ilgili hiçbir beklentim yoktur. Sadece hizmet etmek için muhterem Safranbolulu hemşehrilerimin duasını, Allah rızasını kazanmak için aday oldum. Herhangi bir bölgenin birilerinin adamı değil, Türk- İslam davasının adamı, MHP’nin bir mensubu olarak aday oldum.” Dedi.
“12 EYLÜL’DEN ÖNCEKİ DURUMDAN DAHA FAZA MÜCADELE VERİYORUZ”
Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, ie, “Ülkemizin son 12 yıllık iktidarı döneminde yönetim tarzında en vahim durumlarını yaşamaktayız. 12 Eylül’den önce MHP devletin yanında devletle birlikte evletin bekası için mücadele verdiği halde idam sehpahalarına gençlerini gönderdi. Bugün kü durum MHP’liyim diyebilmek ve buraya gelebeilmek 12 Eylül’den daha önemli bir vazife ve görev olarak adledilmekte. İktidar partisi tüm baksılarını MHP’nin sütüne yoğunlaştırmış ve MHP’liler devlet sistemi dışında bırakmak için elinden geldiği şekilde her türlü komple içinde icraatlatrına devam etmekte. Bugün MHP’liyim diye buraya gelen birisi varsa çocuğunun iş kaygısını düşünmeden kendisinin geçim sıkıntısını düşünmeden ve yarın yargılanmasının hesabını yapmadan mücadelsine devam etmektedir. MHP’liler 12 Eylül’den önceki durumdan daha faza mücadele vermektedir şuanda. Eski yeni ülkücü kavramı bu devirde silindi gitti ve tamamen ortadan kalkmıştır. Buraya gelebilmek bir meziyettir. MHP’li olmak ve bu mücadeleyi verebilmek bir meziyettir. Şimdi iktidar mensupları önümüzdeki seçimlere çok farklı metodla hazırlanmakta. Bizlerde bugünkü seçim bittikten sonra herkes kolkola kucak kucağa devam edecektir.” dedi.
“İKTİDAR PARTİSİNİ SALLAYACAĞIZ”
Genel seçimlerde iddialı olduklarını da belirten Başkan Vergili, “ Genel seçimlerde KarabüK’te çok iddialı oalrak İktidar partisini bir nevi sallayacağız. Yerel yönetim seçimlerinde tüm ilçelerde ve o günkü il başkanına teşekkür ediyorum. Çıkartmış olduğu adaylarla her ilçede çok iddialı seçim yaptık. MHP’nin Karabük’teki yükselişinin aktörüde bunda etkili oldu. Şunaki ve gelecek olan yönetim kurulları ile 2015 ve 2019 seçimlerinde MHP’nin tüm ilçelerde seçim kazanan ve tüm milletvekillerini alan tek vilayet olacağına ben inanıyorum.” ifadesinde bulundu.
Daha sonra yapılan seçimler de 207 delegenin oyunu alarak Safranbolu İlçe Başkanlığına seçilen Muharrem Asker’in yönetimi ise şu isimlerden oluştu;
“Hüseyin Akıntürk, Berke Atay, Emre Barbaros Tunç, Mustafa Murathan Özkan, Ahmet Kaptan, Recep Nuri Şentürk, Aydın Sertkaya, Hasan Basri Kavsa, Selma Çetin,Fatih Ataşcan, Emin Yıldız,Fatih Özler,Türkan Doğan,Ali Galip Ünüvar,Osman Zeren, Haydar Kara,Alaattin Aksoy ve Murat Özen”