Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediye zabıtaları yurttaşların rahat bir yılbaşı geçirmeleri için ek tedbirler alarak denetimler yapacak.
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Baran İpekyüz ile Yenişehir, Sur, Bağlar ve Kayapınar belediyeleri zabıta müdürleri Zabıta Koordinasyon Kurulu toplantısında vatandaşların yılbaşını rahat geçirmeleri için bir dizi tedbir aldı. Buna göre Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri kentin ana arterlerinde denetim yapacak. İlçe belediye zabıtaları da yılbaşı gecesi boyunca eğlence yerleri ve restoranlar başta olmak üzere bütün mekanlarda denetimler yapacak.
İlçe belediye zabıtaları kendi yetki alanında çevre kirliğine sebebiyet veren bina, fırın, lokanta, market gibi iş yerlerinin çevreyi kirletmemeleri için denetimlerini sıkılaştıracak. Zabıta ayrıca Ekinciler, Gevran, Diclekent, Dağkapı ve Mahabad Bulvarı üzerinde yoğunlaşan eğlence yerlerinde fiyat tarifelerini asmalarını ve ilan edilen bu tarifelere uymaları konusunda uyarı yapacak.
Yılbaşını eğlence mekanlarında kutlayacak yurttaşların evlerine güvenle ulaşabilmesi için toplu ulaşım araçları gece saatlerinde de çalışmaya devam edecek, trafik zabıta ekipleri de geç saatlere kadar çalışma yürütecek.