Başkent’te ‘En Güzel Sesli Kanarya’ yarışmasında 3 günde toplam 600 kanarya dereceye girmek için yarıştı. ‘Malinua’ cinsi kanaryalar çeşitli ses kategorilerinde eşleşti. Türkiye geneli 35 ilden gelen yarışmacının katılıp, 85 derneğin destek vermiş olduğu etkinliğin birincisi, takımlar kategorisinde 465 puanla Bilal Şahin’in kanaryası oldu.
Hem şekil hem ötüş için yetiştirilen ‘manilua’ cinsi kanaryaların sahipleri, 3 gün boyunca Keçiören Belediyesi’nin organize ettiği etkinlikte Osmangazi Mahalle Konağı’nda bir araya geldi. 35 ilden katılımın olduğu yarışmayı Almanya, Belçika gibi Avrupa ülkelerinden gelen hakemler yönetti. Toplamda 600 kanaryanın katıldığı yarışmada takımlar kategorisinde Bilal Şahin’in kanaryası 465 puanlar birinci olurken, Oğuz Adıgüzel’in kanaryası 426 puanla ikinci, Erhan Dolu’nun kanaryası 411 puanla üçüncü ve Akın Yılmaz’ın kanaryası 400 puanla dördüncü oldu. En iyi kuş ise Kayseri’den Bilal Şahin’in kanaryası oldu.
Ödül törenine katılan Keçiören Belediyesi Başkanı Mustafa Ak yarışmacılara kupa ve plaket takdiminde bulundu.
Başkan Ak, “Bu yarışmanın Keçiören’de yapılmış olması da bize hem zevk verdi hem de gurur verdi. Biz de bu yarışmaya destek olduk” diyerek duygularını dile getirdi. Bu tür organizasyonları destekledikleri belirten Başkan Ak, “Bu da bir merak, bunun da ciddi bir şekil de şekilde yetiştiricileri olan önemli bir çalışma. Bu çalışmayı gerçekleştiren kişilerin bu yarışmalarını biz de desteklemek istiyoruz. Ama bunun yanında diğer hayvan severler anlamında da farklı kategorilerde yarışmalar düzenleniyor. Tabiatımıza, hayatımıza renk katan şeyler bunlar. Bir hayvanı sevmek ve onunla haşır neşir olmak, onunla yarışmalara katılmak güzel bir şey. Buna benzer farklı merakları olanlara da o derneklerde destek oluyoruz” dedi.